08 gentgran_617x412
Foto de família de tots els participants en el Consell de la Gent Gran del Vallès Occidental / Cedida
27/03/2023 Actualitat
La castellarenca Montse da Silva assisteix al Consell de la Gent Gran del Vallès Occidental

Aquest és un nou òrgan de consulta i participació de les entitats que tenen una tasca entorn els temes de la gent gran

C. D.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental va constituir la setmana passada, després d’uns mesos de redacció del reglament de l’ens, el nou òrgan de consulta i participació de les entitats que tenen una tasca entorn els temes de la gent gran. L’objectiu és treballar per la inclusió d’aquest col·lectiu i per la protecció i la promoció tant de les atencions assistencials com de les activitats participatives en la nostra comarca.

 

L’Assemblea General, com a òrgan de màxima representació del Consell de la Gent Gran, està formada per una persona per cadascun dels 23 municipis de la comarca. En el cas de Castellar el representant és Anton Carbonell, president de L'Aula d'Extensió Universitària. A la trobada, però, va assistir Montse Da Silva, presidenta de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Castellar, que exerceix com a suplent. A l’acte, a banda de Da Silva, també van ser presents l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, com a president del Consell Comarcal, i Joan Creus, primer tinent d’alcalde.

 

“Va ser una trobada per intercanviar idees i obrir un debat. Cada municipi va dir la seva però tots tenim el mateix objectiu, millorar la vida de les persones grans, Em va agradar molt participar”, va declarar Da Silva.

 

Per la seva banda, Giménez va destacar que pel Consell Comarcal “la gent gran ha estat sempre una prioritat, tot i que fins ara des d’una perspectiva més assistencial, per exemple a través de Servei d’Atenció Domiciliaria o el Servei d’Ajut a la Llar. Però val a dir que la pandèmia de la COVID va significar un punt i a part en les polítiques de gent gran fetes des el Consell Comarcal. Després de la pandèmia es va elaborar el Pla d’Innovació per la Protecció Social, que posava l’accent en aquells col·lectius prioritaris i la gent gran era un d’aquests col·lectius.  Vam  iniciar nous serveis i també vam donar una empenta a la constitució d’aquest Consell de la Gent Gran que avui constituïm”, va manifestar el president.

Comparteix
M'agrada
Comentaris