contagis per edat 19 de juliol_950x634
Incidència acumulada a set dies de contagis a Castellar del Vallès: en verd de 0 a 49 anys i en vermell majors de 50 anys || Salut
19/07/2021 Actualitat
Castellar viu la pitjor incidència de casos des de l’octubre passat

La incidència a 7 dies s’ha enfilat a 522 casos per 100.000 habitants. Dijous passat es van confirmar a la vila 32 positius, la segona xifra més alta de contagis en un sol dia des que va irrompre la pandèmia

Màxima alerta per frenar la cinquena onada de la pandèmia que s’ha disparat aquest mes. La nova varietat delta i el relaxament de restriccions viscut després de Sant Joan ha  provocat un escenari  complex al país i a Castellar.  La vila va tenir el passat dijous, 15 de juliol, la segona xifra més alta de positius per covid en un sol dia, concretament 32 casos. La dada més preocupant és que la incidència a 7 dies de casos no dona treva i continua pujant: 522 casos per 100.000 habitants entre el 9 i el 15 de juliol. De fet, justament entre el 9 i el 15 es van detectar per proves PCR o test d’antígens 127 positius a la vila.

 

Aquest nou escenari està dificultant les tasques en l’atenció primària que ha tornat a ser la primera línia de combat contra la pandèmia després d’uns mesos més tranquils coincidint amb la vacunació, situació que s’ha trencat sobtadament. La setmana passada es van viure dies amb més de 120 visites vinculades només a la pandèmia al CAP del municipi.

 

És per això, que les autoritats de Salut insisteixen que ara “és moment de recordar la necessitat de respectar les mesures de seguretat (ús de la mascareta, distància i ventilació), i de complir els aïllaments”.  Finalment, també recorden que “totes les persones que siguin contacte estret d’algun cas positiu de Covid-19 han d’aïllar-se durant 10 dies. I és important, també, incidir en la importància de vacunar-se. Aquesta és la manera de tallar les cadenes de transmissió del virus”.

 

El principal motiu de preocupació continua sent els ingressos hospitalaris.  Segons el Departament de Salut, el nombre d’hospitalitzats a Catalunya està pujant notablement: n’hi ha 1.545 persones ingressades, amb 300 persones crítiques. L’administració avança que es podria arribar a un pic d’ingressos a finals de mes arribant a les 500 persones greus. A l’hospital de referència de Castellar, el Parc Taulí, la situació s’ha anat complicant i en aquests moments hi ha 67 hospitalitzacions, 27 de les quals a la UCI-semicrítics), el doble de pacients que fa dues setmanes.

 

Vacunacio

Quant a la vacuna, són ja més de 13.500 persones a la vila que gaudeixen de pauta completa, és a dir, el 55,6% de la població. Amb la primera dosi, tenim el 63% (15.478 vacunats).

 

Vacunació a la pista coberta d'atletisme de Sabadell, un espai on també s'estan vacunant els majors de 40 anys de Castellar del VallèsVacunació a la pista coberta d'atletisme de Sabadell, un espai on també s'estava vacunant molta població de Castellar del Vallès || Aj. Sabadell.

 

Queixa pel tancament de les pistes d'atletisme de Sabadell com a principal punt de vacunació

D'altra banda, aquest diumenge ha tancat definitivament el punt de vacunació massiva de la Pista Coberta d’Atletisme. El Departament de Salut ha pres la decisió després d’un pròrroga de 18 dies –es pretenia tancar el passat 30 de juny-, fet que està generant polèmica al territori. Des de l’alcaldia de Castellar, Ignasi Giménez, s’ha afegit a la petició a Salut de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, de no tancar aquest ‘vacunòdrom’ que fins diumenge ha administrat gairebé 170.000 dosis. El principal argument per mantenir obert aquest punt de vacunació –el més important i proper que hi havia dins de l’òrbita castellarenca- seria la necessitat de disposar d’un espai d’aquestes característiques per atendre les peticions de vacuna de la població jove a partir de 16 anys, que està trobant molts problemes de data i disponibilitat per vacunar-se. De fet, segons detalla l’alcaldessa de Sabadell en la seva carta al departament de Salut, per a poder trobar hora en els punts estables de vacunació els joves s’han de desplaçar  a municipis a més de 200 km de distància des de que es va obrir la vacunació per a majors de 16 anys. L’argument des de l’alcaldia de Castellar és similar. Segons Giménez, no és raonable tancar el principal centre de vacunació de la comarca quan s’hauria de vacunar justament el col·lectiu que més contagis pateix en aquests moments. Sabadell té obert en aquests moments dos punts de vacunació: Campoamor i Merinals

 

DARRERA AMPLIACIÓ 14.40 HORES

Comparteix
M'agrada
Comentaris