mapa 30 juliol_950x634
Mapa de la taxa de contagis dels darrers set dies a la Regió Sanitària Metropolitana Nord
31/07/2020 Actualitat
Castellar tanca juliol amb tres casos de Covid-19 en els darrers set dies

Segons el departament de Salut hi ha a la vila 261 contagis acumulats des de l'inici de la pandèmia

 

En un entorn d’augment general de casos positius per coronavirus, segons el departament de Salut de la Generalitat, en els darrers set dies de la setmana passada no s’han produït contagis a Castellar del Vallès. A partir d’aquesta xifra obtinguda del Mapa de la taxa d’incidència dels darrers 7 dies per 100.000 habitants de l’Àrea Bàsica de Salut de la Regió Sanitària de Metropolità Nord es pot dir que la situació de la vila és, de moment, força estable. En concret, la vila té una taxa de 20.7 positius per cada 100.000 habitants en la darrera setmana. Les autoritats sanitàries consideren que la taxa comença a ser més compromesa a partir de 30 positius. Ara mateix, el total de contagis confirmats a la vila són 261.

 

Prohibit el ‘botellón’
D’altra banda, la Generalitat continua prenent mesures per frenar el nombre de contagis. Una de les darreres ha estat prohibir trobades de ‘botellón’. Per aquesta raó, el  consum compartit d’alcohol a la via pública i als espais oberts al públic serà considerat una sanció greu i comportarà multes d’entre 3.001 i 15.000 euros. Així ho estableix la resolució del Procicat que ha aprovat el Govern de la Generalitat, una mesura que no afecta el consum en locals o espais autoritzats.


En paral·lel, el TSJC ha dictaminat que es reobrin els cinemes, els gimnasos i els espais esportius però no l’oci nocturn. Dijous, Catalunya va registrar un total de  969 nous contagis de coronavirus i un centenar d’altes hospitalàries.

Comparteix
M'agrada
Comentaris