WhatsApp Image 2023 12 01 at 20.43.07_1440x961
Una mare es fa una selfie amb el seu fill davant de l'arbre de Nadal Quim Pascual
01/12/2023 Actualitat
Castellar s'il·lumina de Nadal

L'encesa de llums ha estat precedida per una xocolatada popular i l'espectacle itinerant Le Piano de la companyia Efimer

Es tractava que tot el poble assistís a l'encesa dels llums de Nadal i s'imbuís de l'esperit d'aquestes festes. Per això, i també gràcies al fred d'autèntic hivern que ha arribat aquesta tarda, ha estat primordial la gran xocolatada popular que s'ha fet hores abans de l'encesa a la plaça Europa. El mestre xocolater Joan Muntada i el seu equip de la pastisseria han servit fins a 500 racions de xocolatada amb melindros des d'un extrem de la plaça, que de seguida ha quedat oupada per una llarga filera de persones, petits i grans, delitosos de tastar la xocolata. N'hi havia amb llet i sense lactosa a més de melindros amb gluten i sense. Era el punt d'inici per a una tarda llarga.

 

1701461543470

La llarga cua que s'ha produït a la plaça Europa amb la xocolatada servida per la pastisseria Muntada. || J.RIUS

 

A l'altre extrem de la plaça escalfava motors la gran plataforma de Le Piano, una mena de vehicle futurista a l'estil de la pel·lícula Mad Max. Tres músics de la companyia Efímer han pujat dalt del vehicle i han començat a tocar un seguit de temes actuals fent l'efecte de flautista d'Hamelin i arrossegant el públic fins a la plaça d'El Mirador. El que passa és que durant el recorregut s'han trobat amb algun obstacle i això ha retardat l'inici de les llums de Nadal.

 

L'espectacle Le Piano pels carrers de CastellarL'espectacle Le Piano pels carrers de Castellar. A.LLOR

 

Abans de l'encesa de llums, el president dels adjudicataris del Mercat, David Casé, ha volgut felicitar les festes "des del sostre de casa nostra, el Mercat" i a continuació ha esmentat a tots els paradistes. Per la seva banda, el president de Comerç Castellar, Marc Gorriz, ha dit que arriben les festes "que s'han de celebrar amb la família i els amics, amb els que estan i els qui no estan" i ha afegit que "gaudiu com s'ha de fer, consumint a Castellar". L'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha agraït al públic present a la plaça d'El Mirador "la vostra paciència perquè volíem haver començat abans". L'alcalde ha afegit que "hi ha gent que està treballant durant totes aquestes festes com són els paradistes del Mercat i cadascun dels botiguers de la nostra vila de l'associació de comerciants". Giménez ha volgut realçar la seva feina "per fer-nos el Nadal més acollidor, perquè no hem de marxar fora de Castellar, perquè el podem viure plenament a la nostra vila". Després, s'ha iniciat el compte enrere i s'han encès els llums de Nadal.

 

WhatsApp Image 2023 12 01 at 20.43.08 (2)

Els presidents de Comerç Castellar, Marc Górriz, i del Mercat, David Casé, i l'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez. ||Q. PASCUAL

L’Ajuntament va incrementar l’any passat substancialment la il·luminació per crear ambient i promoure les compres al comerç urbà durant les festes nadalenques., que es manté en línies generals aquest any. Entre 2019 i 2021 s’havien reforçat els elements, entre esferes, garlandes, estrelles, cortines i tires de llum, fins arribar pràcticament a les 300 unitats. L’any passat,  van augmentar en 168 els nous elements d’ornamentació de nova adquisició, que es mantenen enguany: 104 garlandes, 16 cortines d’estrelles i espirals, 16 gotes de llum de diferents models, 11 llums suspesos en forma de canelobre, 11 llums en forma de gota i 10 cascades de forma ramificada.


Hi ha dues zones amb recorreguts possibles: un d’ells connecta el nucli antic (plaça Major, del Mercat i d’El Mirador, carrer Major i carrer de l’Església) amb els carrers de vianants (Sala Boadella, Montcada i Hospital), l’avinguda de Sant Esteve (des de la plaça del Llibertat en avall), el carrer de Barcelona, i la plaça d’Europa i entorns; també té una ramificació cap al carrers de Santa Perpètua i de Prat de la Riba (fins a la plaça de Catalunya). L’altra ruta connecta la carretera de Sentmenat amb el Passeig fins arribar als Pedrissos, passant també per la plaça de Cal Calissó. 

 

També hi ha il·luminació nadalenca a la rotonda de Sant Feliu del Racó, les urbanitzacions  i a les façanes del Jutjat i del Palau Tolrà. Els alumnes de l’Institut Les Garberes també han guarnit amb motius nadalencs la façana de l’Ajuntament i han posat als jardins una instal·lació amb flors i plantes típiques d’aquestes festes. A més, s’ornamentarà la rotonda d’entrada al municipi per la carretera B-124, on figuren les lletres de “Castellar del Vallès”.

 

WhatsApp Image 2023 12 01 at 20.43.07 (1)

 

WhatsApp Image 2023 12 01 at 20.43.07 (2)

 

 

RESUM DE LA TARDA DE DIVENDRES AMB LA FIRA DE NADAL I L'ENCESA DE LLUMS

 

 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris