A7R05439_1440x961
Un operari amb una grua  col·locant l’arbre de Nadal i les diferents ornamentacions de la plaça del Mercat Quim Pascual
29/11/2023 Actualitat
Castellar encén els llums de Nadal

Una xocolatada i un espectacle itinerant que s’iniciarà a la plaça Europa aquest divendres precedirà l’acte oficial de l’enllumenat nadalenc

Jordi Rius

Castellar del Vallès encendrà aquest divendres 1 de desembre, els tradicionals llums de Nadal en un acte coorganitzat per l’Ajuntament, Comerç Castellar i el Mercat Municipal, i que enguany es desenvoluparà en diversos espais. 


L’activitat començarà a les 17.30 hores a la plaça d’Europa amb una xocolatada gentilesa de la pastisseria Muntada. A les 18.30 hores s’iniciarà des d’aquest mateix punt l’espectacle itinerant Le Piano. Tres músics pujaran a bord d’una plataforma flotant per fer un concert ambulant per tot el poble. Hi haurà una gran selecció de cançons “que faran pujar l’energia de tot el públic”, segons explica la companyia Efímer, que afegeix que serà  “una experiència catàrtica a l’aire lliure, plena de música, performance i efectes espectaculars”.


Els membres de la companyia faran un recorregut molt visual que passarà pels carrers de Tarragona, Suïssa, Barcelona, avinguda de Sant Esteve, carrer de Sala Boadella, carretera de Sentmenat, passeig de Tolrà, passeig de la plaça Major i, finalment, la plaça d’El Mirador, que per segon any consecutiu acollirà l’acte final d’encesa de llums. Aproximadament a les 19.45 hores hi haurà els parlaments i l’encesa de llums. Cap a les 20 h, hi haurà l’espectacle final de Le piano.


168 PUNTS DE LLUM
L’Ajuntament va incrementar l’any passat substancialment la il·luminació per crear ambient i promoure les compres al comerç urbà durant les festes nadalenques., que es manté en línies generals aquest any. Entre 2019 i 2021 s’havien reforçat els elements, entre esferes, garlandes, estrelles, cortines i tires de llum, fins arribar pràcticament a les 300 unitats. L’any passat,  van augmentar en 168 els nous elements d’ornamentació de nova adquisició, que es mantenen enguany: 104 garlandes, 16 cortines d’estrelles i espirals, 16 gotes de llum de diferents models, 11 llums suspesos en forma de canelobre, 11 llums en forma de gota i 10 cascades de forma ramificada.


Hi ha dues zones amb recorreguts possibles: un d’ells connecta el nucli antic (plaça Major, del Mercat i d’El Mirador, carrer Major i carrer de l’Església) amb els carrers de vianants (Sala Boadella, Montcada i Hospital), l’avinguda de Sant Esteve (des de la plaça del Llibertat en avall), el carrer de Barcelona, i la plaça d’Europa i entorns; també té una ramificació cap al carrers de Santa Perpètua i de Prat de la Riba (fins a la plaça de Catalunya). L’altra ruta connecta la carretera de Sentmenat amb el Passeig fins arribar als Pedrissos, passant també per la plaça de Cal Calissó. 

 

També hi ha il·luminació nadalenca a la rotonda de Sant Feliu del Racó, les urbanitzacions  i a les façanes del Jutjat i del Palau Tolrà. Els alumnes de l’Institut Les Garberes també han guarnit amb motius nadalencs la façana de l’Ajuntament i han posat als jardins una instal·lació amb flors i plantes típiques d’aquestes festes. A més, s’ornamentarà la rotonda d’entrada al municipi per la carretera B-124, on figuren les lletres de “Castellar del Vallès”.


ARBRE DELS DESITJOS A SANT FELIU
L’entitat Pessebre Vivent de Sant Feliu del Racó organitza aquest diumenge 3 de desembre la plantada de l’arbre dels desitjos a la plaça del Doctor Puig, que simbolitzarà l’arribada del Nadal al nucli agregat. Les activitats començaran a les 19 h amb el taller infantil Decora el teu arbre, després hi haurà una xocolatada popular i l’encesa de l’estel dalt del campanar de l’església de Sant Feliu del Racó. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris