El nou contenidor d'oli domèstic del carrer Caldes_617x412
Contenidors al carrer Caldes de Castellar
22/02/2021 Actualitat
Castellar augmenta durant el 2020 un 24% la recollida d’oli domèstic

Es van recollir 4.705 quilos en els 11 contenidors taronges distribuïts al municipi

Redacció

Durant l’any passat es van recollir 4.705 quilos d’oli domèstic, xifra que suposa un  augment del 24% respecte a l’any anterior, quan es van recollir 3.789. Aquest augment ha vingut donat per la situació de pandèmia i pel fet que les famílies han estat més a casa i s’ha cuinat més, per les restriccions al sector de l’hostaleria, segons apunta el Consorci de Residus del Vallès, l’ens que gestiona els contenidors de color taronja per la recollida d’oli domèstic a tota la comarca.

 

A Castellar del Vallès, hi ha 11 contenidors d'oli que es troben ubicats en els següents punts: carrer Tarragona cantonada amb Jaume I;  Prat de la Riba, davant de la plaça de Catalunya; Plaça Forjador amb c. Dr. Vergés: Av. Sant Esteve, davant plaça Llibertat; Caldes; Plaça Joan Coromines; Ronda de Tramuntana - Escola Bonavista; Barcelona – plaça Europa; Av. Onze de setembre - plaça Mossèn Cinto Verdaguer; Ronda Turuguet - INS Castellar i Ctra. de Castellar -  C. Sorrera (Sant Feliu del Racó).

 

L’oli de la cuina també es pot portar a les deixalleries municipals i a la deixalleria mòbil. Sempre s’ha de llençar al contenidor dins d’una ampolla de plàstic i no es pot deixar a fora del contenidor per evitar incidents a la via pública. Cal evitar llençar l’oli per la pica de la cuina ja que aquest residu resulta molt contaminant per l’aigua i dificulta molt la feina de les depuradores.

 

En el conjunt de la comarca, on hi ha 220 contenidors, s’han recollit més de 142.000 quilos d’oli domèstic, el que suposa un increment del 38% respecte el 2019, 39.000 quilos més. El confinament domiciliari va suposar un increment del 55% en la recollida, respecte els mateix període de l’any passat. Els mesos de març, abril, maig i juny van ser els de més recollida. A partir del mes d’octubre, coincidint amb la segona onada de la COVID-19, també es va produir, de nou, un augment de la recollida.

 

El president del Consorci Residus Vallès, Nil López, explica que “durant el confinament, l’aturada de l’activitat i la major estada a casa va comportar beneficis pel medi ambient i pel canvi climàtic. L’aturada de la mobilitat va suposar una millora de la qualitat de l’aire, i en el camp dels residus va suposar canvis d’hàbits que també es veuen en les dades de recollida. La recollida de l’oli domèstic és una d’aquestes fraccions que reflecteix els canvis”.

 

Al Vallès Occidental, la recollida dels contenidors, el manteniment i tota la logística del servei de recollida d’oli domèstic la porta a terme l’empresa d’inserció sòcio-laboral (CIPO) per encàrrec del Consorci Residus Vallès. L’oli recollit es porta a una planta de reciclatge on es convertirà en biodièsel. Així, es valoritza un residu contaminant en un biocombustible i contribuïm a reduir els gasos d’efecte hivernacle. A CIPO també es transforma part de l’oli en sabó.

Comparteix
M'agrada
Comentaris