El funeral per Ramon Villarino va ser oficiat pel bisbe Sainz Meneses
El funeral per Ramon Villarino va ser oficiat pel bisbe Sainz Meneses. Foto: Q. Pascual
07/12/2018 Actualitat
Castellar acomiada mossèn Villarino, mort dimecres passat

La parròquia de Sant Feliu on estava exercint va acollir el funeral oficiat pel Bisbe Sainz Meneses

L’església de Sant Feliu va acollir l’últim adéu a mossèn Ramon Villarino aquest divendres. El sacerdot havia estat el rector d’aquesta parròquia en els darrers tres anys i abans ho havia estat de Sant Esteve de Castellar durant 12 anys, un periple que l’havia fet molt conegut i estimat a la vila tant per la seva faceta religiosa com pel seu pes en institucions com la revista Forja, l’entitat solidària Càritas, l’Obra Social Benèfica o el Pessebre Vivent de Sant Feliu.

El bisbe de Terrassa José Ángel Sainz Meneses va presidir l’ofici exequial recordant moltes de les dites i les facetes de Villarino, home compromès, crític i sincer.  Les exèquies també van comptar amb l’actuació de la coral d’Espaiart i de testimonis d’amics i companys.

 

Funeral de Ramon Villarino

Assistents al funeral de mossèn Villarino. Foto: Q. Pascual

 

Biografia

Mossèn Villarino havia nascut a la localitat de Manduas, província de Pontevedra el dia 21 de març de l'any 1936. Ingressà en el Seminari Conciliar de Barcelona i rebé l'ordenació presbiteral el 19 de desembre de 1964 a l'església parroquial de Sant Pius X a Barcelona.

Va servir com a coadjutor a la parròquia del Santíssim Salvador a Sabadell des del mes d'abril de l'any 1965. L'any 1967 va ser destinat a la parròquia de Sant Jaume Apòstol de la mateixa ciutat. L'1 d'octubre de l'any 1973 va ser nomenat ecònom de la parròquia Maria Auxiliadora de Mataró i hi va servir fins l'any 1977 en el que va ser enviat a les parròquies de Sant Cristòfol de La Granada i Sant Pau d'Ordal al Penedès on hi va exercir com a regent. L'any 1980 era nomenat també encarregat de la parròquia de Santa Fe del Penedès. El mes de setembre de l'any 1987 va ser nomenat rector de la parròquia de Santa Maria de Cervelló de Barcelona, l'any 1992 rector de la parròquia de la Mare de Déu de la Mercè de Badia del Vallès i l'any 2002 rector de la parròquia de Sant Esteve de Castellar del Vallès. Amb la creació de la diòcesi de Terrassa el 15 de juny de 2004 hi va quedar incardinat. L'any 2013 va ser nomenat administrador parroquial i posteriorment rector de la parròquia de Sant Feliu del Racó on ha servit fins ara.

A banda dels nombrosos castellarencs que van ser presents en l’últim adéu a Villarino al seu funeral a Sant Feliu, han estat diverses les mostres públiques de condol des del món polític i associatiu de la nostra vila. En una de les darreres entrevistes que va concedir a L’ACTUAL, ell mateix explicava que la seva tasca sortia “més enllà de l'esglèsia”. “No sóc un professional dels sagraments. Faig moltes visites a Serveis Socials”, afirmava també en aquella mateixa entrevista.

 

Les restes de Ramon Villarino envoltat d'assistents al funeral

Les restes de mossèn Ramon Villarino a l'entrada de l'església de Sant Feliu. Foto: Q. Pascual

Comparteix
M'agrada
Comentaris