24   B7R09613 1_1440x961
Carles Garcia ‘Sancho', President del Moviment d’Esplais del Vallès (MEV)  Quim Pascual
22/03/2024 Actualitat
Carles Garcia ‘Sancho’: "Tota l’activitat que faig és per i a Castellar del Vallès"

Està fent el grau d’educació primària, però la seva vocació és el lleure. És voluntari i col·laborador de diverses entitats del poble i la seva energia sembla inacabable, com el seu entusiasme per tot el que fa

Jaume Clapés Solé

· En quantes entitats estàs implicat a Castellar del Vallès?
Estic al CAC, és el meu quart any com a vetllador. També he treballat a moltes escoles a Castellar, només me’n queden dues per treballar-hi, entre extraescolars i menjadors. Vaig fer les pràctiques al Mestre Pla i ara estic a l’Emili Carles, al menjador, i al Sant Esteve estic fent multiesports. I soc monitor de l’Esplai Sargantana. També fa tres anys que estic a la barraca Novells de Vilabarrakes. Quan en vaig fer 18 vaig dir “Jo vull entrar a barraques, en tinc moltes ganes”, vaig demanar fer de lloro al quinto i em van dir que vinga. Em va encantar l’ambient, i amb uns quants amics vam crear la barraca. Estic de voluntari a Suma+ i també estic a l’hoquei. Soc alumne de teatre musical a l’Espaiart. A més, faig cangurs i classes de repàs. I tot això ho compagino amb una vida universitària, estic estudiant  el grau d’educació primària, faig tercer.

 

· Què t’aporta tota l’activitat voluntària que fas?
El que m’agrada més ara mateix és fer poble, m’encanta conèixer gent de diferents àmbits. Com és Vilabarrakes: la gent, el rotllo que hi ha, poder muntar la teva festa major i que sigui tan espectacular i que agradi a milers de persones d’aquí del poble i altra gent del voltant. I Suma+, ho trobo una feina espectacular, el tema de la inclusió de les escoles i més jo, que m’he format com a vetllador, la inclusió és un tema que  és tan necessari com interessant. 

 

· T’imagines fent això a algun altre lloc fora de Castellar? 
Tota l’activitat que faig és per i a Castellar del Vallès, no m’ho puc imaginar d’una altra manera. Sempre que em proposen ofertes de feina fora de Castellar, no les agafo, no em ve de gust. Pot semblar com de ment tancada, però al poble sempre estàs coneixent gent nova pel carrer i a partir d’aquí fas noves connexions, nous vincles amb gent d’aquí, propera. 

 

· Com comença la teva relació amb l’Esplai Sargantana? 
Vaig ser infant de l’esplai, vaig estar-hi un parell d’anys, crec que no va arribar a 3 anys quan feia sisè o primer de l’ESO, era un espai que m’agradava, però veia que no era el moment. Llavors, quan vaig començar a fer de monitor de menjador vaig veure que m’agradava i que m’encantaria ser monitor de lleure. Amb 18 anys, em vaig treure el títol de monitor a l’aula d’Esplai del Vallès i casualment ho vaig fer amb dos monitors de l’Esplai Sargantana i em van dir “Sancho, no voldries tornar al Sargantana i ser monitor?” Era l’oportunitat perfecta, perquè era una cosa que tenia pendent. És una cosa essencial en la vida dels infants perquè fan molta xarxa de totes les escoles, i tant les famílies com les monitores ho apreciem moltíssim.

 

· Com arribes a ser president del Moviment d’Esplais del Vallès?
Això va ser en ple curs de monitor de lleure a l’Aula d’Esplai del Vallès, que és l’escola formadora, on també he fet el curs de vetllador i de director de lleure, vaig entrar a la coco (coordinadora de comissions). L’any següent vaig entrar de vocal a la junta durant dos anys i quan va tocar renovació de junta, amb una noia de Terrassa ens hi vam llançar. El MEV agrupa entre 20 i 22 esplais, gairebé 2.000 infants i uns 500 o 600 monitors. El volum de feina és gegant, però treballem de forma horitzontal, assembleària.

 

· Què és el que et fa sentir més satisfet de ser president?
M’agrada molt quan es fan formacions de cara al monitoratge, com ara formacions d’ACI (altes capacitats intel·lectuals), d’abús sexual infantil o de trastorns de conducta alimentària. Estic molt orgullós d’això, de poder donar l’oportunitat a molts monitors i monitores d’obtenir moltes més eines de cara a la gestió de casos. Organitzar esdeveniments amb tots els esplais també és una cosa que em fascina, m’encanta poder fer xarxa.

 

· T’imagines sent mestre? 
He treballat molt el lleure a les aules durant les pràctiques perquè les classes siguin molt més dinàmiques  i  interessants per als infants. He tingut grans referents, Alba Martí i Laura Rusiñol, gairebé em van criar, des dels 3 anys fins als 13, i he tingut oportunitat de treballar amb elles. Vull provar la feina de mestre, però vull diversificar-me una mica. Potser provar l’hoteleria i seguir amb el lleure. Potser treballar en alguna cosa relacionada amb l’educació que sigui significativa. Fer algun canvi. 

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Sociable
Un defecte que no pots dominar?
El nerviosisme
Una persona que admires?
El Bartomeu de Vilabarrakes
La teva paraula preferida?
Xiuxiuejar
Quin plat t’agrada més?
El gofra clàssic
Un país?
Itàlia
Un llibre?
‘Mirall trencat’ de Mercè Rodoreda
Una pel·lícula?
‘Mamma mia!’
Un grup?
Valira
Una activitat de lleure?
El ranxo, un joc de coneixença
Un racó de Castellar?
El nucli antic 

Comparteix
M'agrada
Comentaris