IMG 3639 1_1440x961
02/04/2024 Actualitat
Barrios ens convida a viatjar per la cèl·lula

La nova conferència de L'Aula ha tingut Lleonard Barrios com a ponent

Jaume Clapés Solé

La cèl·lula ha estat la protagonista de la conferència de L’Aula d’aquesta setmana. Lleonard Barrios, Catedràtic de Biologia Cel·lular des del 2011 a la Universitat Autònoma de Barcelona i resident a Castellar, ha estat l’encarregat de dur-la a terme.

 

Sota el títol Si les nostres cèl·lules funcionen bé, nosaltres també, Barrios ha començat l’acte anunciant que al nostre cos hi tenim entre 28000 i 37000 milions de cèl·lules i ha precisat que “tot i que s’especialitzen, totes tenen el mateix ADN, la mateixa informació genètica. Podrien sintetitzar totes les proteïnes necessàries, però només en sintetitzen algunes i així s’especialitzen”.

 

En l’explicació de totes les parts que conformen la cèl·lula, Barrios s’ha detingut en el mitocondri: “És la fàbrica d’energia útil de totes les cèl·lules”. I ha explicat el seu origen: “Quan hi va començar a haver oxigen a l’atmosfera, eren uns bacteris que van ser fagocitats per una cèl·lula que en lloc de destruir-los els va mantenir perquè utilitzant oxigen podien produir energia. De fet, són els únics orgànuls de la cèl·lula que tenen ADN propi”.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris