FTq sZ WIAMmIwN_950x634
Compareixença per presentar el resultat de la prova pilot feta al Taulí ||Salut
26/05/2022 Actualitat
Les baixes per ingrés hospitalari es tramiten directament pel Taulí

La mesura, que ha passat amb èxit la fase de prova pilot, estalvia burocràcia i evita desplaçaments i visites a l’atenció primària

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, la directora del CatSalut, Gemma Craywinckel, i la responsable de gestió de pacients i atenció al ciutadà del Parc Taulí, Pilar Doretto, han presentat aquest dijous  els resultats d’una prova pilot que té per objectiu desburocratitzar l’atenció primària.  La prova s'ha fet al voltant de la regió del Vallès Occidental Est, àmbit d’influència del Taulí, on hi ha intervingut 19 àrees bàsiques (entre elles les de Castellar del Vallès) i ha consistit en què el propi hospital s’ha encarregat de tramitar la baixa dels pacients que ingressaven per motius d'urgència o per programació. Aquesta millora en la gestió pot suposar un estalvi de més de 180.000 visites a l’atenció primària, segons han explicat en la compareixença.

 

Argimon ha defensat la validesa de la prova perquè també “estalvia desplaçaments de familiars que han d’anar al CAP a explicar una situació que, vulguem o no, el metge o la metgessa encara no haurà rebut en la seva estació clínica perquè la persona acaba d’ingressar”. Pilar Doretto, del Taulí, ha valorat que  és un projecte “engrescador perquè suposa  fer més eficient el procés de la baixa també des del punt de vista del pacient”. “Portem més de 400 baixes tramitades sense cap incidència i no suposa una càrrega addicional de feina. El funcionament depèn d’una plataforma que detecta quan l’ingrés  comporta una baixa i de quin tipus és i es tramita davant del pacient un cop aquest ho ha confirmat”, ha detallat Doretto. La directora del CatSalut, Gemma Craywinckel, ha explicat que, fins ara, "la gestió de les baixes per hospitalització suposaven una càrrega de treball considerable pels professionals i implica circuits ineficients. Prioritzem aquest projecte des de l'atenció hospitalària".

 

La prova pilot es va iniciar l’1 de febrer passat als CAP del Vallès Occidental Est i, segons Pilar Doretto, "ha finalitzat amb una valoració positiva per part dels professionals i la ciutadania". Ara el desplegament de la mesura es farà de forma esglaonada arreu de Catalunya durant el 2022 i seguirà un procés similar a totes les regions. Els objectius que es persegueixen amb aquest canvi són agilitzar els processos, disminuir el nombre de contactes a l’atenció primària per gestions d’aquest tipus, desburocratitzar el sistema i millorar l’experiència del ciutadà i el seu entorn.

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris