Artur Boardman_1440x961
Artur Boardman, rector de la parròquia de Sant Esteve i de Sant Feliu del Racó Quim Pascual
10/09/2021 Actualitat
Artur Boardman Iranzo: "Com a mossèn, el que més m’agrada és el contacte amb la gent"

Nascut a Mallorca, l’Artur (59 anys) és el  nou rector de Sant Esteve i de Sant Feliu del Racó. Agafa el relleu de Txema Cot, després d’haver passat per les parròquies de Mataró, Pollença, Sant Quirze i Matadepera

Rocío Gómez

· Com recordes la teva infantesa a Mallorca?
El meu pare era nord-americà i era militar, i la meva mare va néixer a França. Es van conèixer a la base de Mallorca, i jo vaig néixer allà, a Mallorca. Va ser una etapa bonica. Recordo moltíssim passejar per Mallorca quan no era època de turistes, a la dècada dels 70, i tenies llibertat per anar a tot arreu, a les platges o la ciutat. Ara està tot molt massificat, no s’hi pot ni caminar.

 

· Quina va ser la teva primera destinació com a mossèn?
Em vaig ordenar a Barcelona i la meva primera destinació va ser Mataró. Quan es va dividir la diòcesi en tres, vaig aprofitar per tornar a Mallorca. Vaig ser capellà a Pollença durant 14 anys. Després vaig tornar a Catalunya, i he estat mossèn a Sant Quirze tres anys, i tres més a Matadepera. 

 

· La vocació et va arribar tard, oi?
Sí, amb 35 anys, però és que abans de ser mossèn vaig ser militar. Quan em va tocar fer el servei militar, vaig triar la Legió espanyola al campament de les Canàries, a Fuerteventura. M’hi vaig passar dos anys i després vaig venir a Sabadell, perquè hi vivia la meva germana. Em vaig assabentar de l’existència de la Legió Estrangera, a França, i vaig decidir anar-hi. Va ser una experiència molt bona, plena d’aventures, coneixes molta gent. 

 

· Quin tipus d’aventures?
Sempre que podia m’escapava al festival de música celta de Lorient, a la Bretanya Francesa. M’agrada molt aquest tipus de música. De fet toco diversos instruments! Quan vaig arribar a la Legió Estrangera i em van preguntar què hi volia fer, necessitaven gent per a la banda de música militar, i és l’especialitat que vaig triar. Anàvem a fer classes al conservatori de Marsella. Toco l’oboè, la flauta irlandesa i la guitarra. Després de cinc anys a França, vaig marxar cap a l’Argentina.

 

· Per què decideixes marxar?
De vegades arriba el moment i fas les maletes. A tothom li ha passat alguna vegada, i en el meu cas vaig anar a l’Argentina un parell d’anys. Hi tenia alguns negocis. I va ser allà quan em vaig adonar de la meva vocació. Vaig estar un any rumiant-ho, i vaig tornar per entrar al seminari. Primer a Alcalá de Henares i després a Barcelona. 

 

· Acabes d’aterrar a Castellar. Quin és per a tu el principal repte d’aquesta nova etapa?
Avui dia la gent està molt allunyada de Jesucrist. M’agradaria fer-me un lloc a la comunitat de Castellar, fer que la gent conegui Jesucrist, ajudar que la gent creixi espiritualment. Fa molt poc que soc per aquí, tot i que ja he fet els primers oficis, i estic coneixent a poc a poc els voluntaris de Càritas Castellar o de l’Esplai Xiribec. La gent està molt preparada i han fet molt bona feina, tot i que queda molt per fer. Sé que Càritas ha treballat de valent durant la pandèmia. El 26 de setembre  a les 12.15 h el bisbe auxiliar de Terrassa, Salvador Cristau, vindrà a Castellar per celebrar una eucaristia. Serà com la presentació oficial.

 

· Què és el que menys t’agrada de ser mossèn?
La paperassa i les reunions, de vegades interminables.  No m’agrada la feina de despatx. Pots córrer el perill de convertir-te en un funcionari. Les qüestions administratives són importants, s’han de fer, però a mi m’agraden més les celebracions, el contacte amb la gent. 

 

· I el que més t’agrada?
Descobrir a poc a poc la meva missió, el pla que Déu té per a mi. No sempre te’l diu de cop i has de ser flexible!

 

· Trobes a faltar la teva faceta com a músic?
Si vols fer-ho professionalment, fer les coses bé, ser un bon músic, has de dedicar-hi moltes hores. En aquell moment, vaig triar un altre camí. Encara gaudeixo molt de la música. 

 

· A banda de la música també t’agrada molt llegir. 
Sí, tot i que evidentment llegeixo molt la Bíblia, un dels meus autors preferits és J.R.R Tolkien. Si hagués de triar algun dels seus llibres, em quedaria amb El hòbbit.  

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Soc pacient


Un defecte que no pots dominar?
Tinc molt de caràcter


Una persona que admires?
El papa Benet XVI


Quin plat t’agrada més?
Patates fregides i ous ferrats


Un llibre?
‘El hòbbit’ de J.R.R. Tolkien


Un grup de música?
The Chieftains


Una pel·lícula?
La trilogia de ‘El Senyor dels Anells’


Una ciutat?
Palma de Mallorca


Un viatge per fer?
L’est d’Europa


Un racó de Castellar?
L’església de Sant Esteve


Un somni?
Fer-me un lloc a la comunitat de Castellar

Comparteix
M'agrada
Comentaris