28/03/2023 Actualitat
Artistes per un dia

Els alumnes de cicle mitjà interpreten la cantata del Petit Príncep en la XII edició del Cantem

Cristina Domene

Aquest matí ha tingut lloc a l’Auditori Municipal Miquel Pont la XII edició del Cantem, una trobada musical que ha reunit dalt de l’escenari 250 alumnes de cicle mitjà de vuit centres educatius de Castellar. Enguany els cantaires han preparat una cantata basada en El Petit Príncep i l’han repetida en dues sessions. En la de les 10 hores han actuat els alumnes dels centres Institut Escola Sant Esteve, El Sol i La Lluna i FEDAC Castellar. En el segon passi, a les 12 hores, ha cantat l’alumnat de l’escola Bonavista, Emili Carles-Tolrà, Joan Blanquer, Mestre Pla i El Casal. Maria Blanca, mestra de música de FEDAC Castellar explica que entre totes les mestres de música de les diferents escoles de la vila van escollir aquesta cantata: “Quan vam començar a organitzar l’edició d’enguany vam decantar-nos pel Petit Príncep perquè ens agrada molt i feia temps que no s’interpretava. A més, ens va semblar que no era complicada per als infants i que els podia motivar”. Els alumnes han après i assajat les diferents cançons a classe durant el curs i avui ha estat el primer dia que les han interpretat plegats. “Han fet un assaig tots junts abans de l’actuació i ho han fet molt bé”.  

 

Els intèrprets han compartit 10 cançons acompanyats dels músics Blanca Gibert, al piano, Joan Barranca, a la bateria, Javier Padillo i Miguel Royo, als  clarinets i Maria i Hèctor Hernández com a narradors. La lletra del conte és de Jordi Enjuanes i la Música de Ricard Gimeno.

 

Aquesta activitat musical ofereix moltes possibilitats educatives, des de l'aprenentatge d'aspectes estrictament musicals, com el ritme o l'oïda fins a l'aprenentatge d'actituds necessàries per a la convivència com aprendre a escoltar, a treballar en equip i respectar l'altre. “Aprenen a cantar amb més nens i nenes, a respectar el gran grup, a estar dalt de l’escenari i saber com funciona un espectacle i a cantar amb música en directe. Com els hi diem, són artistes per un dia”, manifesta Noemí Plana, mestra de música de l’Escola Bonavista.

 

Mentre s’anava explicant la història del Petit Príncep, que ve d’un petit asteroide, s’han anat intercalant les cançons del xai, de la rosa, del rei, del vanitós, de l’embriac, del negociant, del fanaler, del geògraf, de la guineu i dels estels. Després d’algunes aventures, el Petit Príncep arriba al planeta Terra i allà coneix l’aviador i altres personatges, un dels quals li regala el seu secret: “L’essencial és invisible als ulls”. Els cantaires han tingut un públic d’excepció. Els pares i mares.

 

La trobada musical està organitzada pels Serveis Educatius del Vallès Occidental VIII, amb la participació dels centres educatius de la vila, l’Escola Municipal de Música Torre Balada i l’Ajuntament de Castellar.

Comparteix
M'agrada
Comentaris