IMG 0630_1440x961
La sala de demostracions d'Aromitalia Ibérica el març d'aquest any
14/09/2023 Actualitat
Les aromes del gelat italià a Castellar

Aromitalia Ibérica fixa la seva seu estatal al polígon de Can Carner

Jordi Rius

Castellar compta des de principis d’any amb una empresa ambaixadora del bon producte italià. Es tracta de la filial espanyola d’Aromitalia, una empresa nascuda a Torí i que es dedica a la fabricació de matèries primeres per a gelats en pols d’ús professional. 


Aromitalia Ibérica es va crear el 1979 a Sant Quirze del Vallès i el 2022 es va traslladar a Castellar. “A Sant Quirze teníem una nau, i fins i tot havíem arribat a fabricar gelat, però ara buscàvem un local de propietat i ens vam decidir per Castellar”, explica el director d’Espanya i Llatinoamèrica, Sergio Colombatti. Un altre dels motius pels quals es va triar Castellar és la futura connexió de la vila amb la C58 a través de la Ronda Nord.

 
L’empresa està en una nau que ja estava construïda al carrer Priorat xamfrà amb el carrer de les Garrigues –on abans hi havia el rètol de polígon Can Carner– i es pot dir que “nosaltres l’estrenem perquè no hi havia hagut mai ningú”, constata Colombatti. L’edifici té tres plantes: el segon i el tercer pis estan adaptats per a les oficines, i als baixos hi ha un magatzem de 900 metres quadrats idoni per als productes envasats en caixes que venen amb camions directament d’Itàlia i una sala de demostracions des d’on Aromitalia porta a terme un programa de formació per a gelaters. Entre el 14 i el 16 de març, Aromitalia Ibérica va aprofitar la inauguració de la seu per presentar les seves novetats i fer un curs amb el mestre gelater italià Pino Scaringella.


Al maig passat, la sala de demostracions va acollir uns cursos sobre pastisseria gelada impartits per la pastissera i geladera Erica Rodríguez, membre de l’equip argentí campió de Llatinoamèrica de gelat artesanal el 2015 i representant del combinat argentí a les edicions de 2014, 2016 i 2018 de la Gelato World Cup, i Anabella Cipriano, reconeguda pastissera argentina, que treballa com a tècnica en el desenvolupament de productes per Aromitalia.


L’empresa fabrica matèries primeres i ingredients –com a bases i pastes, entre d’altres– per a l’elaboració de gelats artesanals a partir de fruites naturals, avellanes, festucs, i de les espècies més selectives de cacau. 


Aromitalia acostuma a adaptar-se als mercats locals. Així, per exemple, ha fet una reinterpretació del famós pastís amb whisky, “que va ser molt popular a Espanya i era un producte molt sofisticat, encara que ara s’ha convertit en un producte més industrial”, assegura Colombatti. El  producte està format per una pasta que destaca per les seves delicades notes de massa sablée i vetes que combinen whisky i pa de pessic.

 
SETZE DELEGACIONS AL MÓN
La història del Gruppo Essenziero Italiano S.p.A. es remunta al 1942, quan Guglielmo Ferrero es fa càrrec de l’empresa de Torí Norzi SA, fundada l’any 1908, que produeix sabors i essències per a la indústria de la rebosteria i canvia el seu nom pel de Nectar. Catorze anys més tard, la companyia s’expandeix amb la compra de l’empresa Gillio i la producció s’amplia per incloure la preparació més sofisticada d’ingredients per a gelats en pols d’ús professional. Aleshores l’empresa adopta el nom d’Aromitalia.


El 1972 suposa la creació del Gruppo Essenziero Italiano S.p.a. que fa realitat el somni del fundador Guglielmo Ferrero de crear una empresa completa. Han passat  més de 80 anys i el grup gelater  és avui una realitat consolidada i que s’expandeix cap a nous mercats exteriors, amb 16 oficines al món –sis  de les quals són plantes productives–, una nova planta per a l’elaboració de xocolata, des del torrat de la mongeta fins a l’envasament del producte acabat. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris