06   Arc de sant marti 22_1440x961
Moment final de l’espectacle ‘Tot per l’audiència’ a l’Auditori || J. C.
10/06/2024 Actualitat
L’Arc de Sant Martí celebra el 25è aniversari

El projecte dedicat a la salut emocional bufa les espelmes amb l’obra "Tot per l’audiència"

Jaume Clapés Solé

El projecte municipal Arc de Sant Martí dedicat a la promoció de la salut mental ha bufat avui les espelmes del seu 25è aniversari. Ho ha fet a l’Auditori de la mà del seu grup de teatre sota la direcció artística de Maria Hernández. 


Abans de l’acte, Isabel Martínez, directora de l’Àrea Bàsica de Salut del CAP de Castellar ha explicat que “l’Arc de Sant Martí va néixer fruit d’unes necessitats detectades en els anys 90 a la població de Castellar. Aquell va ser l’inici de tots aquests projectes que hem treballat de manera comunitària” i ha afegit que “el desenvolupament al llarg de tots aquests anys ha sigut un èxit i cada any es veia reflectit en l’obra de teatre”


Marcel·la Sáez, tècnica de salut, juntament amb Hernández han obert l’acte i la tallerista del grup de teatre ha introduït l’espectacle Tot per l’audiència. L’obra, ambientada en l’hipotètic plató del Telenotícies de Castellar, és “un espectacle de creació, se’ns va ocórrer un context, vam pensar els personatges i a partir d’aquí vam crear la història”, ha dit Hernández. 


L’obra ha sigut protagonitzada per Maria Alcántara, Xavi Álvarez, Sergio Ballesta, Antonio Moya, Rosa Pallarès i Maria Rodríguez i ha comptat amb la col·laboració de Montse Garcia, membre de Psicovallès. “És la primera vegada que tot aquest procés creatiu l’anem escrivint en un guió, hi ha tota una feina extra que fins ara no l’havíem fet així”, ha dit Hernández. La directora també ha lamentat l’absència d’Isabel Rodríguez, una de les integrants del grup, per malaltia i li han dedicat la representació. 


L’espectacle, que tant reflectia el Telenotícies sobre Castellar com el que passava darrere les càmeres, ha aconseguit arrencar riures dels espectadors amb situacions inversemblants que han acabat provocant que l’informatiu fes record d’audiència. 


En acabat, l’alcalde, Ignasi Giménez, i la regidora de Salut Pública i Comunitària, Àngela Bailén, han repartit els diplomes als participants de tots els tallers d’aquest curs del programa Arc de Sant Martí. Giménez ha volgut felicitat la tasca de tots els implicats i ha lloat “que fa 25 anys hi hagués unes persones que es dediquessin a la salut emocional era una cosa que a molts els podria semblar i sonar estrany i avui en dia és una cosa absolutament naturalitzada i que és importantíssima”. També ha destacat la tasca de Joan Elvira, antic cap de salut de l’Ajuntament, mort l’any passat, com un dels impulsors d’aquest projecte pioner. 


L’acte ha conclòs amb la visita a l’exposició dels treballs fets en els tallers d’aquest curs, i d’anteriors, a la Sala Polivalent d’El Mirador. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris