Alumnes de l’escola Sant Esteve just abans d’entrar al planetari / C. Domene
Alumnes de l’escola Sant Esteve just abans d’entrar al planetari / C. Domene
15/03/2019 Actualitat
Alumnes de Castellar fan un tour per l'espai

Més de 300 alumnes han passat per un planetari digital per conèixer les estrelles, els planetes i la Lluna de prop


 

Cristina Domene

Aquesta setmana uns 300 alumnes han passat per la Sala Lluís Valls Arenys d'El Mirador per fer l'activitat, proposada per la Guía Didàctica, Un tour per l'espai, d'Explora 360. El que es trobaven les nenes i els nens, de cursos de P2 fins a 6è de Primària era un planetari digital muntat per a l'ocasió. El planetari-inflable permet una projecció en 360º dinàmica i propera a la realitat virtual però amb l'avantatge de poder visionar-la tot el grup plegat. Així, cap a les 11 del matí d'avui divendres, la classe de P4 de l'Escola Sant Esteve s'endinsava cap a l'espai a través d'un conte educatiu que els ha convertit en astronautes i els ha fet volar en coet per conèixer de prop les estrelles, els planetes i la Lluna. "Què fem quan surt el sol per llevant", preguntava l'educador-capità de la nau, Isaac, "Ens despertem i anem a l'escola", deia una alumna, "Demà no que és dissabte, anem al parc", responia un altra companya.


Dins d'aquest entorn d'aprenentatge els alumnes han pogut conèixer diferents conceptes però a través d'una experiència d'impacte que els motiva a continuar descobrint.


"Ens va semblar interessant participar en aquesta activitat perquè a classe estem tractant els animals de la nit, perquè hi ha animals que viuen de dia i altres de nit i a partir d'aquest tema van sorgir altres qüestions i conceptes com la rotació de la terra i l'espai", ha explicat la professora de la classe de P4, Vicky Peña.

Comparteix
M'agrada
Comentaris