201805074837_617x412
Albert Cadafalch en una jugada d'atac enfront del Bàsket Almeda. Albert San Andrés
07/05/2018 Esports
Espectacle i victòria (100-85)

El CB Castellar es classifica per jugar les fases desprès de superar a l'Almeda i de la derrota del Collblanc-Torrassa B

Albert San Andrés

Al CB Castellar només li queda lluitar per aconseguir la victòria al campionat de lliga en els dos partits que resten, després d'haver superat al Bàsket Almeda i que el CB La Palma hagi superat al Collblanc-Torrassa B, únic perseguidor capaç de privar de les fases als de Raúl Jodra. L'equip groc-i-negre però, feia els deures enfront de l'equip de Cornellà en un partit on s'han mostrat intractables i han arribat al centenar de punts (100-85).

És difícil que a aquestes alçades de temporada un equip arribi en l'espectacular estat de forma en què ho està fent el CB Castellar. Amb només tres partits pel davant i amb la necessitat d'aconseguir un parell de victòries per a lligar les fases d'ascens, l'equip de Raúl Jodra ha destrossat al rival per aconseguir l'objectiu per la porta gran i de pas, prendre venjança de la dolorosa derrota del partit de la primera volta.

Els locals feien del joc exterior la seva major fortalesa i tot i començar amb un 0 de 3 des del perímetre, Marquie Smith esmaixava per anotar els primers dos punts del partit. Dos triples del mateix Smith i dos d'Albert Cadafalch donaven el primer avantatge als seus, però l'equip es quedava clavat en 19 punts a 3:45 d'acabar el primer quart. Els de Cornellà aconseguien un parcial de 16-0 per acabar 19 a 25, aconseguint 10 punts des de la línia de tir lliure.

Al segon però, eren els castellarencs els que tornaven a manar al marcador amb un parcial 11-2 i amb Lluís Tejedor amb dos triples i Albert Germà amb tres. L'Almeda rebia de la seva pròpia medicina quan al final de quart, rebia cinc punts des del tir lliure, marxant al descans 55-45.

Marquie Smith abans d'anotar sota cistella.

Però era al tercer període quan els groc-i-negres aixafaven definitivament al rival. Amb una contundència espectacular, donant espectacle amb esmaixades de Marquie Smith –que era eliminat per cinc faltes al cap de dos minuts de començar- i amb tots els jugadors anotant des del perímetre: Cada, Germà, Tejedor i Joelvin Cabrera. A banda, Enric López quallava un dels seus millors partits a la categoria d'ençà que és jugador del primer equip del club, prenent el relleu d'Smith a l'hora de penjar-se del cèrcol. El quart acabava 25 a 13 favorable als de casa i s'encetaven els últims 10 minuts amb un 80-55 al marcador.

Lluny d'abaixar el ritme, a l'última part els dos rivals oferien un bon espectacle per tancar el partit amb el 100-85 final i sumar la sisena victòria consecutiva en lliga, superant el rècord propi d'aquesta temporada.

"El partit ha respost a les expectatives amb els dos millors atacs de la lliga. No hem estat malament tot i el parcial inicial. La majoria de punts han estat de tir lliure i sabíem que havíem de millorar la defensa per capgirar el partit" ha explicat el tècnic castellarenc després d'acabar el matx. "A la mitja part hem deixat clar que havíem de seguir gaudint en atac i millorar en defensa per superar al rival, com hem fet" ha afegit.

D'altra banda, Albert Cadafalch, un dels millors del seu equip, ha declarat que "teníem moltes ganes de jugar aquest partit perquè era la derrota més gran de la temporada, hem sortit molt concentrats en un dels partits que sempre ens agrada jugar, contra els equips de la part alta de la taula. És difícil capgirar un parcial com el que hem tingut, però la filosofia és seguir treballant fins que surtin les coses". El base del CB Castellar ha repassat l'estat de forma de l'equip afegint que "estem al millor moment de la temporada, tots juguem, tots aportem i tots gaudim i ara és quan venen les coses maques".

La derrota del Collblanc-Torrassa B enfront de La Palma (91-86) classificava automàticament als de Jodra per la disputa del play-off d'ascens com a segon classificat. Els dos partits que resten de lliga, precisament contra el filial hospitalenc i contra el Claret, han de servir per aconseguir la primera plaça, tot i que l'equip depèn d'una derrota de l'AESE per aconseguir-ho.
Al play-off d'ascens a Copa Catalunya, els tres primers classificats passen directament a la final a quatre, mentre que els tres segons hauran de jugar entre ells per aconseguir la classificació per la fase final. Teòricament, els quatre finalistes aconsegueixen l'ascens a Copa Catalunya, tot i que encara podrien ser més equips en cas de renúncia d'algun dels equips o d'ascens a EBA.