Jordi Vegas lluita per evitar un jugador del Reus Ploms._617x412
Jordi Vegas lluita per evitar un jugador del Reus Ploms - Albert San Andrés
25/02/2018 Esports
Una de freda i una de calenta
L'HC Castellar suma tres dels sis punts del cap de setmana enfront Riudebitlles i Reus Ploms
L'equip grana va aconseguir sumar la primera victòria del 2018 enfront del Riudebitlles (3-0) en un partit marcat per la polèmica arbitral, però no ha aconseguit sumar en el partit ajornat de la jornada 16 enfront del Reus Ploms (3-7). Una de freda i una de calenta per l'equip de Fidel Truyols, que segueix flirtejant amb el descens de categoria, ocupant posicions de promoció.

El vespre de divendres donava el tret de sortida per una intensa setmana de partits per l'HC Castellar on havia de rebre al Dani Pedrosa al CP Riudebitlles (jornada 20), Reus Ploms (j16) i al Cerdanyola CH (j18) el pròxim dimecres.

Enfrontant-se a un rival directe, els granes començaven anotant el primer gol, però poc després una sèrie de decisions arbitrals deixaven als de Sant Pere de Riudebitlles amb només dos jugadors de camp durant una bona part del temps de la segona part. Les queixes dels visitants els feia veure una pluja de blaves i vermelles, que el Castellar va saber rematar amb el 3-0 final.

Contra el Reus Ploms, equip que arribava segon a la taula, l'equip aconseguia plantejar un partit on els de Truyols començaven dominant el joc. El premi arribava al minut set, després d'un remat de Gerard Galván. Els granes s'agradaven sobre el terratzo del Pedrosa, però el Ploms feien gala d'efectivitat i aconseguien l'empat només un minut després sense gaires floritures.

Al 10, una pilota robada acabava al fons de la xarxa de Sergio Ruiz, que res podia fer per evitar el gol. L'equip però, seguia manant en la possessió i no es rendia. Calia una jugada ràpida per trobar la defensa rival descol·locada i Jordi Vegas feia tornar l'empat al marcador.

El Reus es veia pressionat pels locals, però aquests no perdien la calma, esperant el seu moment. Tot i això, no esperaven la jugada creada per Gerard Tantiñá, que assistia a Marcel Montllor que feia el 3-2 amb el que s'arribava al descans.

Amb una primera part molt seriosa dels granes, la segona començava amb un penal no assenyalat a l'àrea visitant i un travesser dels reusencs.
Els blanc-i-negres pujaven una marxa més, exigint més a un equip que començava a notar el cansament pel poc fons d'armari. El partit seguia igualat, però el Ploms definia millor, fent lluir a Sergio Ruiz amb dues parades de mèrit.

El joc començava a ser massa ràpid pels interessos de Truyols, que veia com els seus homes es precipitaven amb excés en atac.
Així i tot, la sort els somreia i unes mans eren sancionades amb penal, però Vegas no ho aprofitava, estavellant la pilota al pal. Dues ocasions consecutives després del tir de càstig feien inquietar als tarragonins, que demanaven penal per mans d'Armand Plans al minut 13.

Justament després de la polèmica, l'equip visitant aconseguia l'empat i començava a manar a la pista.
Montllor tornava a estavellar una pilota al pal i Ruiz seguia traient pilotes sota pals.

Però en els 10 últims minuts, l'equip s'ofegava per no tenir recanvis. A la banqueta, Guillem Plans no comptava per Truyols i acabava sense jugar cap minut, un luxe que potser no era necessari. Les últimes errades en lliga castigaven al mitjà dels Plans.

Mentrestant, el Reus seguien fent el seu partit i aprofitaven una errada defensiva per capgirar el marcador. Amb el 3-4 s'acabaven pràcticament les opcions i a cinc del final aconseguien el cinquè en una jugada en combinació.

Vegas fallava una directa per la desena i a la següent jugada, els reusencs aprofitaven la seva oportunitat fent el sisè gol.
Armand Plans perdia una pilota en atac, que servia per fer el setè i definitiu gol, dels ara líders de la categoria, arribant amb 3-7 al terme dels 50 minuts. Un marcador potser massa inflat pel partit que es veia al Dani Pedrosa.

"Hem fet una primera part excel·lent, manant al marcador davant del segon classificat, però al final el càstig ha estat exagerat. Hem merescut més" ha explicat el tècnic Fidel Truyols, mentre ha defensat que "ens quedem amb els tres punts de divendres i haurem de lluitar els del pròxim dimecres, que són els equips de la nostra lliga".

"Han estat més efectius. Són gent bona i amb molta qualitat que al final t'acaben rematant" ha afegit.

L'equip segueix en 14a posició, en places de promoció de descens, tot i que amb la primera victòria del 2018 aconsegueix posar terra de pel mig amb el descens directe que queda a tres punts, a falta del partit ajornat del pròxim dimecres.