Diferents participants de la cursa fent-se unes 'selfies' a la plaça d'El Mirador. _617x412
Diferents participants de la cursa fent-se unes 'selfies' a la plaça d'El Mirador - Quim Pascual
17/11/2017 Esports
Torrico i Tipán guanyen la Corriols
218 participants van competir en la quarta edició d'una de les curses de muntanya de referència al Vallès
José Manuel Torrico i Jessica Tipán van emportar-se la victòria absoluta a la quarta edició de La Corriols del Vallès, organitzada pel Club Atlètic Castellar. Iván Nouvillas i Lali Masriera s'emportaven la victòria en la cursa de 14 quilòmetres.
Amb 17 edicions de la Pujada a Cadafalch, el canvi de romb decidit fa quatre anys pels organitzadors ha consolidat una cursa que ja és una referència en les curses de muntanya del Vallès.

Amb 218 participants es van inscriure a una edició de la Corriols que ampliava el seu recorregut amb una ruta més tècnica i amb una gran varietat de camins, senders i corriols, que van destacar pel contrast dels paisatges on va esdevenir la prova.
La plaça del Mirador de Castellar va ser una vegada més la seu de la cursa, on a partir de les nou del matí de diumenge es va donar el tret de sortida a les dues curses, la llarga de 24 quilòmetres i la curta de 14.

La versió curta de la cursa sortia de la Vila pel carrer Sant Llorenç i Canyelles per enfilar fins a la Serra de Pinós, el Bosc de Coll Monner i baixar bordejant el Torrent de Can Montllor, entrant de nou pel Sot de Goleres i amb arribada al Mirador. La versió llarga es desviava fins a tocar Sant Sebastià de Montmajor, a Caldes de Montbui i retornant pel Farell per la Serra Llisa, Guanta i empalmant el recorregut a Can Montllor.

Amb tres punts d'avituallament líquid i dos de sòlid per la curta i cinc i tres per la llarga, les necessitats dels atletes quedaven cobertes durant el recorregut, que es dividia en un total del 89% de senders, 8% de pista i 3% d'asfalt.
96 eren els participants que aconseguien acabar el recorregut llarg, encapçalats per José Manuel Torrico 'Nené' (Training Trail Team) que completava els 24 quilòmetres en dues hores justes (1:59,57 h). El seguien en una arribada molt ajustada, Miki Marzo (Club Atlètic Calderí) amb 2:02,29 i Oriol Prat (WAA Team) amb 2:02,30.

En categoria femenina, la primera a arribar era Jessica Tipán (2:54:43), en 56a posició absoluta, seguida de l'atleta del Runners Team Sabadell, Dolores Martín (02:58,44 i 62 absoluta) i Simone Beindorf (3:04,24, 65 absoluta).
Els 106 que finalitzaven el trajecte curt, ho feien encapçalats pel castellarenc Iván Nouvillas (1:14,05), seguit de Javi Fernández (01:15:21) del Monistrol Runnig i de José María Paniello (01:20,15) del Jabalís Team.

A les fèmines, Lali Masriera (1:28,05) era la guanyadora, seguida d'Irene Sánchez (1:30,18), l'atleta local que es va emportar l'edició de 2016. Laura Fernández (Penya Fondistes Badalona, 1:32,33) aconseguia el tercer esglaó del podi.
A l'àrea d'arribada, música, regals, servei de dutxa i massatge i un refrigeri final, afavorien la bona reputació d'una prova on només es van escoltar comentaris positius per als més de 40 voluntaris que van aconseguir, un any més, fer una feina perfecta.