Dani Quesada assenyala l'escut en la samarreta de Jairo Díaz, després del gol._617x412
Dani Quesada assenyala l'escut en la samarreta de Jairo Díaz, després del gol - Albert San Andrés
19/02/2017 Esports
La UE Castellar es postula per l'ascens al Pepín Valls (1-0)
Un solitari gol de Jairo Díaz col·loca als castellarencs en tercera posició
La UE Castellar segueix amb el seu imparable ascens a la taula, després d'haver superat al Can Rull Rómulo Tronchoni per 1 a 0. El segon classificat no pot amb els de Juan Antonio Roldán, que han ensenyat la seva millor versió a la primera part.

La visita del Can Rull al derbi del Vallès era una complicada revàlida per l'equip local, en un partit on la victòria es feia necessària després dels resultats favorables al grup quatre de Segona Catalana. Després de la derrota del Sant Quirze al camp de la Fundació Terrassa 1906 (3-2), els de Roldán tenien l'oportunitat d'escalar, com a mínim, una posició a la taula i saltaven a la gespa del Pepín Valls amb la intenció d'aprofitar-ho.

El camp es regava en dos cicles -cosa que no es fa gairebé mai- per aprofitar la velocitat per les bandes d'homes com David López o Jairo Díaz, assistits des del centre del camp per Dani Quesada i Carlos Silva. Els primers minuts de joc eren els millors de la temporada i el setge dels blanc-i-vermells a la porteria del carrer Suïssa era imparable, amb una possessió de més del 80% del temps.
El Can Rull, que es jugava quedar a tres punts del líder Cardedeu, no aconseguia sortir de la pressió i es limitava a defensar-se, davant l'allau ofensiu del rival.

Amb la batuta de la mà de Quesada i Silva, el trident ofensiu format per López, Jairo i Víctor León arribava amb facilitat a la porteria defensada per Òscar Esteban, que s'havia de lluir en diferents sortides.
Silva rematava de cap una centrada al minut nou que obligava a l'estirada del porter sabadellenc, evitant el primer dels castellarencs, que no defallien del fort ritme inicial.

Al minut 14, l'entrenador visitant Francisco Moreno es veia obligat a retirar del terreny de joc a Carlos Murciano per lesió, donant entrada Marc Samper, però poc canviava del plantejament del seu equip, ja que el Castellar seguia sent incisiu. La falta de remat era l'únic però per l'equip de Roldán, que podria haver sentenciat sense problemes a la primera part.

A mesura que passaven els minuts, el ritme anava caient i el rendiment físic es veia afectat, tot i que l'equip local seguia amb una alta possessió i portant el ritme de joc. El Can Rull ho aprofitava per aconseguir les primeres arribades, però per sort sense gaire perill per la porteria d'un recuperat Marc Ollé, que no es ressentia del cop rebut al camp del San Lorenzo.
La tensió es deixava veure al camp als últims minuts, en un partit on cap dels dos contendents es podia donar el luxe de perdre els tres punts.

Tot i la insistència, el marcador arribava amb empat a zero al descans i amb la incertesa de com pagaria l'equip local el desgast físic a la segona part.

La segona part no canviava gaire els papers del domini, però ambdós equips començaven a desenvolupar el seu futbol més característic: el Castellar seguia tocant i el Can Rull destruïa el joc a partir del mig camp, aprofitant transicions ràpides per arribar a la porteria d'Ollé. El joc s'estabilitzava i es convertia en una anada i tornada, però cap dels dos equips gaudia d'ocasions clares de perill, en una lluita per mantenir el control del centre del camp.

'Juanan' Campos i 'Nando' Cáliz donaven descans a Silva i López al 64, per donar fluïdesa a la zona interior, on el desgast i les faltes visitants obligaven a Roldán a reforçar el seu equip.

Jairo era protagonista en dues jugades consecutives, la primera a rematar alta una centrada de Quesada i dos minuts després, al 67, per demanar un penal dubtós. El davanter de Sabadell deixava la banda per centrar-se més, a la recerca del gol de la victòria. Un gol que arribava al minut 78, en rematar novament de cap una pilota col·locada des de l'esquerra per Quesada.

Es feia justícia a l'esforç dels del Pepín Valls, que només havien d'aguantar 12 minuts de pilotes penjades de l'equip de la ciutat veïna. Ollé salvava l'empat al 83 amb una estirada de llibre i 'Juanan' intentava ampliar l'avantatge un minut després, però el marcador ja no es mouria més.

Els tres treballats punts es quedaven a Castellar i col·loquen a l'equip en tercera posició, ja que el tercer classificat, el Sabadell Nord, queia al minut 85 amb el Berga a casa (1-2) i l'empat afavoreix als de Roldán per millor average, ja que els rivals van empatar a zero al partit de la primera volta al Pepín Valls.

"La victòria més important sempre és l'última, però aquesta era molt important per no perdre les opcions de lluitar per la part alta. Ara que l'objectiu de la salvació matemàtica ja és a prop, podrem fixar-nos altres objectius més grans" ha explicat el tècnic Juan Antonio Roldán. "Els primers 25 minuts hem estat molt superiors i possiblement han estat els millors de la temporada. Sabíem que ells són poderosos en el joc aeri i directe, però hem sabut defensar molt bé i gairebé no han tingut ocasions" ha afegit.

A banda del joc col·lectiu, amb el gol d'avui, Jairo Díaz ja és el segon màxim golejador de la lliga amb 15 gols, només superat amb un més per Oriol Anglada del Cardedeu i aconsegueix trencar el monopoli de l'equip del Vallès Oriental, colant-se entre Gerard Bertran (15) i Arnau Fortuny (14).

La tercera posició però, pot perillar en cas de victòria de Les Franqueses, en el partit ajornat de la 19 jornada, on l'equip de Jordi Jornet visitarà al Vic-Riuprimer. El 'match' es jugarà el pròxim dissabte aprofitant l'aturada de la lliga per la celebració del Carnestoltes.

Els de Roldán tornaran el quatre de març contra el Sant Quirze, en un altre partit vital en les aspiracions d'aconseguir plaça de promoció d'ascens a Primera Catalana.