Marc Algar ha estat un dels millors del CB Castellar._617x412
Marc Algar ha estat un dels millors del CB Castellar - Albert San Andrés
19/02/2017 Esports
El CB Castellar s'emporta el duel de cuers (71-64)
Els groc-i-negres s'allunyen del descens directe en guanyar al CB Viladecans
El pavelló Puigverd ha vist com el CB Castellar superava al CB Viladecans - Sant Gabriel (71-64) en el duel fratricida entre els dos cuers del grup 2. Els de Carles Company sumen la tercera victòria de la temporada i queden a dues del descens directe i a tres de sortir de la promoció.

El duel dels despropòsits es jugava Castellar, on els locals s'enfrontaven al Viladecans, els dos pitjors equips de la categoria, en un inici erràtic pels dos equips, tot i que els locals han sabut portar la veu cantant per guanyar 13 a 11 al primer quart, un període marcat per les errades en tir i on cap dels dos conjunts semblava voler la victòria. Als primers cinc minuts, el marcador reflectia un 6 a 2 favorable als de casa, que es feien els amos del rebot defensiu amb un José Miranda pletòric sota cistella.

Al segon període el Viladecans pujava una marxa més i agafava el primer avantatge del partit només començar, gràcies a un parcial de 2 a 10, que els permetia aconseguir el primer avantatge del partit. Els castellarencs trencaven l'estadística amb un triple d'Albert Germà, que els apropava a només un punt (22-23), però l'equip verd responia de la mateixa manera per arribar al descans cinc punts pel davant (26 a 31).

El tercer quart era el de les alternatives al marcador, amb la ràpida reacció dels groc-i-negres, però cap dels dos equips era capaç de marxar de més de dos punts. El Viladecans era l'únic conjunt capaç d'arribar als 40 punts. Un tanteig que demostra la falta d'encert sobre el parquet, dels dos equips. Per a més problema, Company perdia Lluís Tejedor per lesió i sense Ricard Checa a la convocatòria, només quedava de base Adrià Hernández i el júnior Arnau Collell, que gaudia de minuts per donar descans al primer.

Amb 39 a 40 s'arribava a l'última part on el Castellar començava a anotar des de 6,75 per posar-se per davant. Norbert Caldera cuinava una jugada de quatre punts, després d'anotar triple i rebre una personal, deixant al seu equip a només un punt (43-44). Miranda empatava a 48 poc després des del perímetre.

Tot i això, el Viladecans sabia fer front a la situació i no deixava marxar al marcador als homes de Carles Company, que perdien per eliminació Albert Germà, una peça clau a l'equip, quan encara faltaven gairebé cinc minuts.

Amb els dos equips en bonus, el Castellar desnivellava la balança del seu costat des dels 5,80 metres, aconseguint cinc punts de renda abans d'entrar en un últim minut etern, on un estratosfèric Marc Algar decidia pel seu equip.

"La victòria no ha estat fàcil. A més sense tenir al Ricard Checa, al Lluís Tejedor i al Jordi Navarro i a més de l'Adrià recuperant-se d'una lesió, hem de valorar molt la feina dels sots-21 que han jugat, tant el Gabriel Santiveri com l'Arnau Collell. No era fàcil aconseguir la victòria. Hi havia molts nervis a les dues bandes, però hem guanyat" ha explicat Carles Company en finalitzar el partit. La victòria però no pot servir per relaxar-se i el tècnic assenyala que "tenim l'average perdut amb el Viladecans i no podem permetre'ns més d'una errada. Potser ens dóna tranquil·litat per visitar al Ciutat Vella la pròxima setmana i per seguir treballant, ja que perdent tants partits seguits, a vegades es fa difícil, però no ens podem adormir".

Aquest 71 a 64, permet agafar aire als groc-i-negres, que sumen per fi una nova victòria després de superar al Bàsquet Sant Boi a finals de desembre (80-73), sumant la primera de l'any 2017 i la tercera de la temporada, tenint dues de marge amb l'última posició de descens directe. Una última posició que ocupa el Viladecans amb només una victòria i que cada vegada s'enfonsa més.