Manel López i Chec Tarruell celebren el segon gol del partit_617x412
Manel López i Chec Tarruell celebren el segon gol del partit - Quim Pascual
31/01/2016 Esports
A tercera fase per la porta gran
El FS Farmàcia Yangüela Castellar goleja al Can Calet i s'enfrontarà a un 2a B a la Copa
L'equip de Borja Burgos segueix marcant el ritme en totes les competicions i ahir va guanyar per 5 a 2 al Can Calet en partit de la segona fase de la Copa Catalunya, amb el joc ràpid i contundent que caracteritza a la 'taronja mecànica', un equip cada cop més acoblat i en constant evolució.

La jornada de descans d'aquest cap de setmana ha estat aprofitada per jugar el primer partit de la segona ronda de la Copa Catalunya, a la que el FS Farmàcia Yangüela Castellar accedia de forma directa, guanyant en un excel·lent partit a un rival del grup 1 de la Divisió d'Honor, el Barri Can Calet CFS de Sant Fost de Campcentelles. Els castellarencs portaven la iniciativa en el partit des de bon començament, sabedors que es jugaven dues parts de 25 minuts a temps corregut, el que feia necessari més que mai del ràpid joc de l'equip.

Amb la intensitat de sempre, els de Burgos sortien al parquet del Joaquim Blume apropant-se des d'un principi a la porteria rival i provant al porter Josué López en diverses ocasions. Els santfostencs es quedaven al darrera, amb una sòlida defensa que evitava la finalització dels locals. El mur defensiu només aguantava set minuts, Roger Carrera recuperava una pilota defensiva al mig del camp i amb un 'barret' espectacular es plantava sol davant la porteria de López, que es veia afusellat amb un gol d'antologia del jugador castellarenc.

Amb la primera anotació, el rival s'ofegava i renunciava a l'atac, la forta intensitat atacant dels taronges els feia cometre errors i els locals trencaven la pressió defensiva dels primers minuts a força de combinacions ràpides i remats propers. Uns remats però que no trobaven rematador en diverses ocasions i que posaven neguitós al públic assistent al pavelló.

Al minut 12 però, Chec Tarruell feia el segon després d'una bonica jugada combinada entre els quatre jugadors de camp, que deixava entès el gran enteniment entre els jugadors locals. La lectura del joc per part de l'equip arribava a extrems inigualables, donant a entendre que l'entrebanc de Mollet ha servit per millorar -i molt- algunes de les carències del joc castellarenc, que no ha fet més que evolucionar des de fa dues setmanes.

El tècnic castellarenc donava treva als seus homes amb un temps mort al minut 20, segurament per explicar la jugada assajada que es culminaria amb el tercer gol, només tornar del minut de descans, on una nova combinació deixava asseguda la defensa visitant. Sergi Bracons, segons l'acta, era l'autor del gol.

Els blaus però, treien el màxim rendiment de les seves ocasions i un llançament de córner a les acaballes de la primera part suposava el primer gol, amb un remat de cap d'Antonio García que Josep Maria Martínez no podia desviar, arribant al descans amb 3 a 1 i una superioritat abassegadora.

El temps de descans servia perquè el rival despertés ofensivament i els primers deu minuts creava certs problemes pels de Burgos, que amb ordre defensiu resolien la papereta i evitaven mals majors. Víctor del Olmo trencava, al 13 de la segona, el domini ofensiu visitant de la millor manera després d'anotar en una contra ràpida i agafar al rival bolcat en atac. Amb el 4-1 la sentència estava servida, però al rival encara li quedava corda per intentar fer més.

Un partit més, Martínez tornava a salvar al seu equip en diverses ocasions, que el feien lluir-se tres vegades consecutives. Del tercer refús naixia el cinquè gol, que era aprofitat per Iván Sequera per fabricar una jugada i donar-li mig gol a l'Àlex Martínez a falta de sis minuts.
Els de Sant Fost aprofitaven una contra seixanta segons després per establir el definitiu 5 a 2 al lluminós del Blume i el tècnic castellarenc feia debutar de manera oficial aquesta temporada al porter Guio Murías, amb diverses aturades de mèrit.

El partit acabava amb la lesió d'un jugador rival que quedava estès a terra i havia d'abandonar el partit amb l'ajuda dels seus companys.
Al finalitzar l'encontre, el tècnic castellarenc creia que "hi ha hagut dues parts, la primera en línies generals jugant molt bé i forçant el joc directe del rival, que no li durava la possessió. La segona bé, però potser ens ha costat sortir una mica de la pressió del rival i tirant pilotes directes amb l'Iván". Burgos va afegir que "aquesta competició és per premiar a la gent, ara ens queda un rival d'una divisió alta i ha de ser una festa pel club i per tots nosaltres, no creiem que guanyem la Copa -va explicar entre rialles- però no descartem passar la propera eliminatòria".

Amb aquesta autoritària victòria, el premi pel Farmàcia Yangüela serà l'enfrontament contra l'Escola Pía de Sabadell, líder del grup 3 de 2a divisió B, en eliminatòria amb data encara per decidir al pavelló Joaquim Blume.

En lliga, la propera jornada que se celebrarà en dues setmanes -la propera es descansa per Carnestoltes- el líder Castellar visitarà la difícil pista del Canet FS, tercer classificat, per tancar la primera volta de la lliga, on intentaran ser campions d'hivern.