'Tot, menys la pluja', de Gisela Pou, ha estat un dels més venuts aquest maig. || A. G.
'Tot, menys la pluja', de Gisela Pou, ha estat un dels més venuts aquest maig. || A. G.
20/05/2020 Cultura
Els més venuts de la desescalada

L’ACTUAL ha preguntat als llibreters de la vila quins llibres s’estan adquirint a  Castellar

Marina Antúnez

Les llibreries castellarenques han tornat a experimentar més activitat des d’aquesta setmana, coincidint amb la posada en marxa de la fase zero avançada. Tot i que pràcticament cap comerç de llibreters no ha tancat, excepte La Centraleta, la porta d’accés ha estat restringida a les comandes fetes amb antel·lació i a les compres que es van fer en motiu del dia de Sant Jordi al portal ‘llibreriesobertes’. El que han notat aquesta setmana les llibreries locals és quina és la tendència de compra a Castellar. Els títols més demanats són diversos, en funció de les tres llibreries amb les que hem parlat a L’Actual.

 

Per part de la llibreria La Centraleta, el llibre que més s’està venent darrerament es Un cuento perfecto de l’Elisabet Benavent, “suposo que com a conseqüencia que Netflix hagi fet una sèrie sobre una de les seves col.leccions”, apunta el Carlos Higueras, de La Centraleta. També ha rebut força encàrrecs d’algun dels llibres de la trilogia de Yuval Noah Harari (Sapiens, Homo Deus o 21 lliçons per al segle XXI). A més, també són força venudes Crims, de Carles Porta, i Tot menys la pluja, de Gisela Pou. Justament, dilluns que ve, 28 de maig, a les 19 hores, Pou presentarà el seu llibre en un directe d’Instagram que  ha programat la Biblioteca Municipal Antoni Tort. A continuació, a La Centraleta, també han estat bastant demanades les novel·les La chica de nieve, de Javier Castillo, i Terra alta, de Javier Cercas. “Del que estic tenint molta venda també és de llibre infantil i juvenil”. L’explicació de l’augment de vendes també es deu al fet que, des de fa uns dies, editorials i distribuidores han començat a moure’s i és probable que d’aquí a una o dues setmanes arribi un allau de novetats, que haurien d’haver arribat per Sant Jordi.

 

A la Llibreria Vallès s’han demanat molt novel·les com Nos robaron la juventud, de Víctor Amela; Dones valentes, de Txell Feixas Torras; Reina Roja, de Juan Gómez-Jurado; El cuento perfecto, d’Elisabet Benavent, i Paraules que tu entendràs, de Xavier Bosch. A la Vallès també han notat força demanda de llibres infantils i juvenils.

 

Per part de la llibreria Espai Lector Nobel, els llibres més venuts durant el mes de maig han estat Y Julia retó a los dioses, de Santiago Posteguillo; Un cuento perfecto, d’Elisabet Benavent; Loba negra, de Gómez-Jurado; 1793. El llop i el vigilant, de Natt Och Dag, i La trena, de Laetitia Colombani. Pel què fa als llibres infantils, els més demanats han estat Veritat, de Care Santos; El misteri botes màgiques, de Roberto Santiago (Col. Futbolíssims); Tinc un volcà, de Míriam Tirado, i Manualitats màgiques, d’Isadora Moon.

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris