07 rondanord_1440x961
D’esq. a dreta. L'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, la diputada i alcaldable del PSC a Terrassa, Eva Candela, el primer secretari del PSC, Salvador Illa i l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en la trobada a la Sala d’Actes per la Ronda Nord || J.MELGAREJO
06/02/2023
Salvador Illa: "El consens territorial va facilitar les negociacions amb ERC"

El primer secretari del PSC, Salvador Illa visita la vila amb els alcaldes de Sabadell i Castellar, Marta Farrés i Ignasi Giménez, i la diputada i alcaldable de Terrassa, Eva Candela, per reafirmar la necessitat de la Ronda Nord

R.Gómez

Trobada a Castellar del primer secretari del PSC, Salvador Illa , la diputada  i alcaldable socialista de Terrassa, Eva Candela, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i l’alcalde de Castellar i president de Consell Comarcal, Ignasi Giménez, per reafirmar la necessitat de la construcció de la Ronda Nord. Tot plegat, després que s’hagi desencallat la construcció d’aquesta infraestructura que unirà Sabadell, Terrassa i Castellar, gràcies a l’acord dels pressupostos entre ERC i el PSC. Concretament, els líders socialistes han organitzat la tarda de dilluns a la Sala d’Actes d’El Mirador amb els agents econòmics i socials i de la comarca per obrir el debat i compartir alguns detalls del projecte.


De fet, Ignasi Giménez va recordar que aquesta infraestructura es va recollir en el Pla Especial de Mobilitat del Vallès i va lamentar que la Generalitat no complís amb el seu compromís, i que no ratifiqués l’acord amb el Ministeri de Transports per transferir la gestió i els recursos necessaris per desenvolupar la via. “No estem demanant una carretera, és quelcom més.  Té un impacte sobre el conjunt del territori, de la comarca. Significa una millora de la qualitat de vida pels nostres veïns i veïnes”, va dir Giménez. L’alcalde va apuntar que la Ronda Nord “recosirà el teixit urbà” i també es traduirà en millores en la mobilitat, “significarà que es puguin posar en marxa les zones de baixes emissions, un impuls de la competitivitat de les empreses dels nostres polígons industrials”.  Una opinió compartida per Candela i Farrés, que van subratllar la importància de descongestionar el trànsit de les dues capitals amb aquesta “via ràpida i d’alta capacitat, per on passarà el transport de mercaderies”, va detallar Farrés.


Per la seva banda, Salvador Illa va constatar que “el consens territorial, una veu única” dels agents econòmics i socials de Sabadell, Terrassa i Castellar, va facilitar les negociacions amb ERC, que van ser complexes.  “El conveni per la Ronda Nord entre el Govern d’Espanya i la Generalitat tenia data, però es va suspendre”, va recordar el primer secretari del PSC. “Vull agrair aquest acord perquè s’ha fet un esforç obvi d’ERC, s’ha fet un exercici de realisme polític”, va asseverar.


En aquesta línia, Salvador Illa va concretar que en el primer trimestre de l’any se signarà el conveni, i començarà formalment la tramitació. I va afegir que la voluntat dels socialistes és que el Quart Cinturó no s’acabi entre Sabadell i Terrassa, sinó que uneixi la resta de territori, però que com en el tram vallesà, caldrà aconseguir el consens i la unitat de teixit econòmic i social.

Comparteix
M'agrada
Comentaris