parlament b40_1440x961
El Ple del Parlament en la sessió d'aquest dijous en què s'ha votat tirar endavant la Ronda Nord || Parlament
26/01/2023 Actualitat
Via lliure a la Ronda Nord

ERC dona suport a la moció del PSC sobre aquesta infraestructura a canvi de tirar endavant els pressupostos

ERC, que governa la Generalitat en minoria des de la marxa de Junts, ha votat en el Parlament a favor de la moció del PSC per garantir l’execució de la Ronda Nord, via ràpida que enllaçarà Terrassa, Sabadell i Castellar del Vallès. El compromís, per tant, que assumeix el govern és fer efectiu en els pròxims tres mesos l’acord amb el Ministeri de Transports sobre el finançament i redacció del projecte de Ronda Nord, infraestructura que ja es va aprovar el 2021 al Pla de Mobilitat dels Vallesos, i que correspon a un tram de la B-40. La moció també estableix que l’execució de les obres aniran a càrrec de la Generalitat. Tot plegat, molt similar al conveni que ofereix el Ministeri de Transports des del juny passat quan es va presentar al Consell Comarcal sense la presència dels representants del Govern.

 

El cop de timó donat en l’últim moment per ERC torna a donar vida a una infraestructura que ha estat finalment el principal escull per salvar els pressupostos de la Generalitat per al 2023. Ho ha explicat el president de la Generalitat Pere Aragonès en una compareixença posterior a la votació de la moció. "El Govern ha decidit acceptar la Ronda Nord, malgrat no ser la nostra opció. Ho fem perquè és imprescindible que el país disposi ja del pressupost més expansiu en 17 anys. Amb aquesta decisió ja no hi ha cap escull per no aprovar el pressupost", ha argumentat. Segons Aragonès, "la disjuntiva no és entre pressupost o pròrroga, entre disposar de 3.842M€ o renunciar-hi, sinó entre respondre a les necessitats de la gent o aturar el país per càlculs partidistes"

Per la seva banda, el cap de l'oposició i líder del PSC, Salvador Illa, també ha comparegut per qualificar de "pas endavant molt important" el vot favorable d'ERC a la moció sobre la B-40 però no ha donat per tancada definitivament la negociació dels pressupostos d'ERC, negociació que seguirà els propers dies.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris