Menú de Nadal de Quins fogons.
Menú de Nadal de Quins fogons.
21/12/2018 Quins fogons!
‘Quins Fogons!’ proposa un menú complet de Nadal

El programa de cuina de l'Actual ens explica tres receptes fàcils d'elaborar

Quins fogons

El programa de cuina de L’Actual ‘Quins Fogons!’ ha preparat un menú complet de Nadal per gaudir d’aquestes festes amb uns plats saborosos però també fàcils de fer, que permeten preparar-los amb antel·lació. Idees  que es poden elaborar hores abans perquè, en el moment del dinar, tothom pugui estar-se a taula –i no a la cuina– i gaudir de la família i els amics. El menú nadalenc proposat combina la tradició catalana –amb galets farcits de primer–, un segon plat festiu però barat, i unes postres exòtiques i molts gustoses.  Durant el període nadalenc, ‘Quins Fogons!’ oferirà altres receptes tradicionals, com torrons de diferents gustos, un tortell de Reis exprés i un altre menú complet, amb selecció d’aperitius per trobades més informals com la nit de Cap d’Any. Les podreu trobar els propers divendres a lactual.cat, a Youtube i a les xarxes socials d’Instagram i Facebook.

 

GALETS FARCITS

Galets farcits

Ingredients:
- Galets grans
- Brou de nadal
Per fer el farciment dels galets:
- Col, una pastanaga, un porro
 - 200 g de carn picada i un ou
- Julivert, all en pols i sal

Elaboració:
Per fer el farciment dels galets: trinxem la col, la pastanaga i el porro. Hia fegim la carn picada, un ou, el julivert tallat, all en pols i sal. Barregem la mescla. Agafem els galets crus i els farcim. Quan el brou estigui bullint, afegim els galets farcits i els deixem bullir durant l’estona que ens indiqui el paquet. Un cop cuits, els servim en plat fondo i hi afegim el brou. 

 

 

POLLASTRE DE NADAL

Pollastre farcit.

Ingredients:
- Un pollastre sencer
- Una poma
- Pernil salat i formatge de cabra
- Castanyes torrades
- Llard
- Sal
- Herbes al gust
- Un raig de Pedro Ximénez
- Una bossa per al forn

Elaboració:
Preparem el farcit del pollastre. Tallem a daus la poma i a trossos petits el pernil salat i el formatge de cabra. Farcim el pollastre amb la poma trossejada, el pernil, el formatge i les castanyes torrades.  Pintem tot el pollastre amb llard i hi afegim herbes al gust (orenga, romaní, estragó...) i sal. Introduïm el pollastre en una bossa especial per a forn.  Hi afegim un rajolí de Pedro Ximénez i tanquem la bossa. Coem el pollastre al forn, a 180 graus, durant una hora.  

 

TRUFES EXÒTIQUES

Trufes exòtiques.

Ingredients:
- 300 gr. de xocolata fondant
- Un pessic de sal
- 120 ml. d’oli d’oliva
- Rom
- Cacau en pols
- Te matxa
- Curri

Elaboració:
Fonem la xocolata al microones durant 5 minuts, vigilant i removent perquè no es cremi. Hi afegim la sal, l’oli d’oliva i el rom. Barregem. Quan estiguin tot els ingredients ben mixturats, deixem refredar la combinació obtinguda. Si volem, ho podem posar a la nevera perquè es refredi més depressa. Quan la barreja estigui freda, fem petites boles i les arrebossem; unes amb cacau, unes altres amb te matxa i unes altres amb curri.  Les servim en un platet, combinades per colors.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris