23/09/2022 Opinió
Volem arribar a les 1.000 signatures
Associació cultural Cal Meima

Aquest mes de setembre 2022, amb l’inici del nou curs social, educatiu i polític, volem demanar-vos a tots els signants del manifest pro Escola Pia pel poble que difongueu entre les vostres amistats un fet molt clar i evident: l’espai de l’Escola Pia no es pot convertir en espai d’habitatges. No es podia abans, no es pot ara, ni es podrà demà. I no perquè sigui un desig sentimental de quatre somiatruites, sinó perquè és jurídicament impossible.
Un promotor immobiliari molt important ho ha intentat aquest any 2022 i al final ha desistit. I ha desistit no perquè no en tingués ganes ni pogués obtenir el permís municipal (que té qualificat el solar com a PAU residencial), sinó perquè el que dèiem fa 2 anys i diem encara ara en el nostre manifest és totalment cert: no s’hi pot fer cap altra actuació urbanística i d’equipaments que no sigui amb finalitats docents sota la direcció, l’acord i el permís dels seus propietaris legals, perquè així consta en el Registre de la Propietat (el nº 4 de Sabadell) des que la seva fundadora el va donar a l’Escola Pia de Catalunya.
Voldríem dir, des d’aquí, que el desllorigador, vista l’evidència de la impossibilitat de fer-hi habitatges, passa per una entesa amistosa entre tots els protagonistes: Escola Pia de Catalunya, Bisbat de Terrassa, Parròquia de Castellar, Patronat Tolrà i Ajuntament de Castellar.
Sols un acord i una negociació entre aquestes parts, i no cap batalla jurídica eterna ni cap baralla política de desgast, pot donar una sortida satisfactòria a aquest atzucac.
I això exigeix alguns punts essencials: que l’Ajuntament requalifiqui la finca, que l’Escola Pia de Catalunya rebaixi les seves pretensions especuladores i presenti escrit de desistiment als jutjats, que el Bisbat de Terrassa tingui en compte els interessos de la Parròquia, que la Parròquia se signifiqui davant del Bisbat, i que el Patronat Tolrà recepcioni la finca, posi al dia els seus estatuts, s’inscrigui als registres i vetlli per les seves propietats al poble, que en té més que les que s’imagina.
Amics: us animem a difondre el tema per correu i missatges de telèfon als vostres contactes.
 

Comparteix
M'agrada
Comentaris