20/03/2020 Opinió
Ens en sortirem, malgrat la incompetència d’alguns
Junts per Castellar

Ni fa dos mesos, quan tot just encetàvem aquest any 2020, ens haguessin dit que un virus anomenat Covid-19 provocaria una pandèmia global que paralitzaria el món sencer i obligaria al confinament forçat de milions de persones, molts no ens ho hauríem cregut. La cancel·lació del MWC va ser el punt d’inflexió a partir del qual vam començar a veure amb uns ulls diferents el que estava passant a la Xina. “Pobres xinesos”, devia pensar més d’un, ignorant els pronòstics dels epidemiòlegs. Ni tan sols l’aparició d’un brot al nord d’Itàlia, a tocar de casa nostra, va fer que els polítics, de tots els nivells, prenguessin mesures serioses de contenció.  


A hores d’ara podem dir que ningú s’ha pres seriosament aquesta crisi fins que el virus se’ns ha ficat fins la cuina, malgrat les advertències dels experts i dels països que van rebre l’impacte abans. Però que l’estat espanyol sigui el segon estat del món en què la infecció s’escampa més ràpid no és atzar o mala sort. Fa setmanes que hauríem d’haver-nos preparat per aquesta crisi. La casualitat ens va regalar un temps d’avantatge que no van tenir països com la Xina i Itàlia, però nosaltres sí, i l’hauríem d’haver aprofitat per preparar-nos. 


En comptes d’això, gran part de la classe política dirigent es dedicava a altres menesters. 


Però és que ni tan sols quan la bomba va explotar-los a les mans, quan la setmana passada els infectats a Madrid es doblaven dia rere dia, no van fer res! El govern espanyol va negar-se a tancar Madrid fa setmana i mitja i segueix negant-se a fer-ho ara. 


“El virus no entiende de fronteras”, repeteix en Sánchez. I de pas, han aprofitat per aplicar un 155 encobert i tallar les ales a qualsevol capacitat de reacció de la Generalitat per protegir i aïllar Catalunya. Quan hagi acabat tot això, s’hauran d’assumir responsabilitats per aquesta gestió nefasta amb implicació directa sobre la vida de les persones.


Amb aquest desgovern, el millor que podem fer és confinar-nos a casa, actuar amb responsabilitat, seny, solidaritat i tranquil·litat. La pandèmia passarà, però el quan depèn de nosaltres. Mentre duri el confinament, evitem comprar per sobre de les nostres necessitats, fem cas de les autoritats i del personal sanitari i carreguem-nos de paciència i positivisme. Entre tots ens en sortirem, sense cap mena de dubte!

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris