20/03/2020 Opinió
Un sol poble
Rafa Homet

Ens enfrontem a una situació impensable fins fa pocs mesos, segurament la més complexa que viurem la majoria de nosaltres.


Des del minut zero ens hem posat a disposició de l’actual grup de govern per al que calgui i hem proposat una junta de portaveus telemàtica diària per a compartir informació: en una situació d’aquest tipus la informació és clau i no ens podem permetre rumors o notícies falses.


Us demanem, doncs, que seguiu els canals oficials i pensem com a comunitat. La nostra acció responsable salvarà vides.


És important donar les gràcies a la gent que us quedeu a casa per ajudar a contenir l’epidèmia, recordeu mantenir la distància quan sortiu a fer qüestions imprescindibles com anar a comprar (per cert: doneu suport al comerç local, ara és un molt bon moment per anar-hi, subministraments més que garantits)


I també és imprescindible agrair-ho a tothom qui surt per la resta, us animem a aplaudir-los des de portes, finestres i balcons cada dia a les vuit. Fem-ho per recordar-nos que no estem sols i que ser un sol poble és això: reconèixer les persones que ho estan donant tot aquests dies: personal sanitari, de neteja i recollida de residus, del sector alimentari, del transport, de seguretat i serveis socials... de tanta i tanta gent que està donant mostres d’humanitat i professionalitat que emocionen!


Caldrà recollir algun dia les mostres de solidaritat i altruisme que s’han viscut i es viuran les properes setmanes.


Per la nostra banda, treballem des de les nostres feines i també des de la nostra responsabilitat: calen mesures per ajudar els qui més patiran pels efectes d’aquesta crisi. Autònoms, sectors precaritzats de l’educació com monitores de menjador i vetlladores, sectors sencers com la restauració i hosteleria (en què podem incidir especialment en les concessions municipals). Estem segurs que trobarem molts punts d’acord per ajudar-nos els uns als altres.


Fraternitat, solidaritat, informació només de fonts fiables, responsabilitat i endavant, ens en sortirem!
 

Comparteix
M'agrada
Comentaris