10/05/2024 Opinió
Quin partit cal votar?
Abdó Brichs

M’he adonat que algun partit fa propaganda electoral utilitzant els espais d’opinió que teniu al vostre setmanari. Penso que és una llàstima que aquesta columna es faci servir per tergiversar dades sobre temes que la població coneix.
Quan es parla del representant socialista, el senyor Illa, s’afirma que va ser “el ministre de Sanitat que va dur a terme la pitjor gestió de la crisi de la covid en un país europeu”. Hem de recordar que la gestió sanitària sobre les mesures a prendre, tant pel que fa als materials de prevenció, com la gestió d’hospitals i residències, era de les diferents autonomies, i aquí de la Generalitat de Catalunya. A Espanya, les hospitalitzacions i defuncions –en finalitzar la pandèmia de la covid– en relació amb altres països europeus no va ser ni pitjors ni millors, tot i que cal recordar que les dades de Catalunya –pel que fa a defuncions– són de les pitjors del territori espanyol, i no estaria gens malament fer memòria i recordar que en aquells moments governaven Junts amb ERC.
    D’altra banda, retreure la falta de solucions a la crisi de l’aigua a l’últim govern d’ERC és absolutament cínic i demagògic. Tots sabem, des de fa molts anys, que la manca d’aigua és i serà  una problemàtica important. En un moment o altre molts hem estat al cas dels estudis que pronostiquen una important desertització del territori. Per tant, la responsabilitat de no haver fet una previsió com cal és de tots aquells que han estat governant el país des de fa dècades. Tots sabem quin és el partit que ha estat més anys al capdavant de la Generalitat. És cert que tots els partits governants (ERC, PSC i IU) n’han estat  responsables en un moment o altre, però CiU i els seus successors en molta més mesura.
   Fa molts anys que la nostra sanitat és precària, hi ha llistes d’espera eternes, i insuficients metges i infermeres. Altra vegada, hem d’apel·lar a la memòria i recordar que les retallades van començar amb els consellers de Sanitat de CiU i van continuar amb el que ara es presenta a les eleccions Europees per Junts.  Tampoc cal passar per alt que en el poc temps que ERC ha governat  en solitari no ha aportat cap solució.
No s’hi val dir que la culpa SEMPRE la tenen els altres, hem de ser rigorosos i  analitzar els fets i les dades. Si volem un país millor, cal que cadascú assumeixi la part de responsabilitat que li toca. Acceptar els errors honora i serveix per millorar. Escampar afirmacions que no són certes crea confusió i fa que la població cada vegada tingui més desafecció de la política. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris