07/06/2019 Opinió
Mica en mica, cap a la ciutat dormitori
Junts per Castellar

Estem a les acaballes del curs escolar, cosa que es tradueix en exàmens finals, recuperacions i en el cas dels alumnes de 2n de batxillerat, la preparació de la selectivitat per accedir als estudis universitaris. 
Són dies d’estudi intens per a la majoria d’estudiants, però malauradament molts d’ells troben que a Castellar hi ha una manca d’espai d’estudi. 
No tothom té el privilegi de disposar d’un espai d’estudi adequat a casa i aquí les biblioteques juguen un paper clau. 
La biblioteca Antoni Tort, com molts altres equipaments del municipi, s’ha quedat petita i no està a l’alçada per poder complir amb les necessitats dels usuaris. 
Hom pot comprovar que, a diferència de la nostra biblioteca, la majoria de biblioteques del nostre entorn disposen de sales d’estudi per a grups i d’àmplies taules per poder estudiar amb comoditat.
Per altra banda, en època d’exàmens, és incomprensible que la biblioteca no tingui un horari nocturn i mantingui el mateix horari habitual. Tot plegat obliga molts castellarencs a anar-se’n a altres biblioteques de Sabadell o dels campus universitaris. En definitiva, és un aspecte més a sumar a la llarga llista de mancances que els veïns i veïnes de Castellar ens han transmès aquests darrers mesos. 
Al final, tot això contribueix inevitablement a que Castellar es vagi convertint mica en mica en una ciutat dormitori.    
I com cada any per aquesta època, ens farem un fart de sentir quins són els estudis més sol·licitats i amb més projecció laboral. 
Una cosa de la qual s’ha parlat poc és l’oferta educativa i formativa postobligatòria a Castellar. 
En aquest sentit, nosaltres dúiem al programa propostes per ampliar-la, sobretot en l’àmbit dels cicles formatius. 
En un context en què el mercat laboral està canviant molt ràpidament, posem especial èmfasi en crear oferta formativa per a les professions del futur sorgides de la revolució tecnològica. I és urgent fer-ho ara perquè, si no ho fem ara, ja no hi serem a temps. 
Cal anticipar-se i formar els nostres joves ara perquè puguin exercir aquestes professions quan acabin els estudis. 
Si seguim com fins ara, estarem creant professionals que sabran fer feines que en pocs anys hauran desaparegut o s’hauran transformat radicalment. 
Considerem, per tant, que és necessari un punt d’informació a l’estudiant que assessori als joves en temes d’orientació formativa i professional, beques d’esport i estudis a l’estranger. 
Dit això i per acabar, des de Junts per Castellar, desitgem tota la sort del món als castellarencs i castellarenques que us examineu aquests dies de les PAU. 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris