15/10/2021 Opinió
Manifest Diables en perill
Diables de Castellar

Primer de tot volem donar el nostre agraïment a l’organització del Correllengua, que ens ha demostrat novament que és una entitat que, a més de defensar, normalitzar i estimar la nostra llengua, també està absolutament abocada a la defensa de la cultura popular i tradicions dels Països Catalans.
Dit això, comencem...
Algunes potser us preguntareu com és que Diables, Espurnes i Víbria no vam ser aquesta Festa Major 2021??
Som aquí avui per donar resposta a aquesta pregunta i per reivindicar-nos, protestar i reclamar d’una vegada per totes que l’Ajuntament de Castellar deixi de perseguir-nos legalment com ho fa des dels últims anys.Volem que quedi molt clar que la pandèmia no ha estat la causa de que ens quedem a casa, com sí que ho va ser el 2020. L’únic motiu que fa que no hi hagi diables a Castellar el 2021 i que impedeix que n’hi hagin en el futur mentre la situació no canviï, la tenim a dins del Palau Tolrà.
És l’ajuntament qui ha aconseguit que puguem actuar a tot el món menys a casa nostra. Bravo. O com dirien els de l’APM: Ole, tu!! Ole, tu!!!
Així doncs, la resposta a la pregunta com és que els Diables no vam ser aquesta Festa Major 2021?? és diversa, fins i tot senzilla:
-Manca de voluntat política.
-Incapacitat o ineptitud de l’Ajuntament en gestionar reclamacions.
-Excés de zel de l’advocat de l’Ajuntament.
-Persecució nominal contra responsables de la colla.
-Ser jutge i part en conflictes entre particulars.
-Incompliment de les qüestions pactades amb els Diables.
-I un llarg etcètera que només fa que afegir llenya al foc (mai més ben dit).
La veritable resposta només la tenen aquells que sense ser conscients del mal que fan, ens persegueixen i criminalitzen.
Mentrestant, la colla de diables s’apaga. Mentrestant, la gent que de manera altruista i generosa dedica el seu temps lliure a salvaguardar i promocionar la cultura popular, ho abandona fastiguejada pel tracte indigne que rep per part del seu propi ajuntament.
I mentrestant, senyors de l’ajuntament, els diables s’apaguen...
Fa més de 30 anys que fem el mateix i ens conformaríem simplement que l’ajuntament no s’hi fiqués, que ens deixés en pau. Que ens deixés fer com havia passat sempre...
Davant de tot el que està passant constatem tristament que això que avui està passant als diables en aquest poble, li pot passar a qualsevol altra entitat. Perquè les entitats d’aquest poble han de saber que el seu consistori en qualsevol moment pot canviar el procediment cap a ells; els pot canviar les normes del joc i fer-los la vida impossible amb reclamacions legals, pericials, econòmiques...
Ja n’hi ha prou!!!
Per primera vegada en més de 30 anys els diables ens hem quedat a casa, i això només ho havia aconseguit una pandèmia. L’actual equip de govern es pot atribuir també aquest dubtós mèrit...
Per què no fem el que fan els 
altres pobles?
És conscient l’ajuntament de la gravetat d’una situació a què MAI s’hi hauria d’haver arribat?
En tot cas, ens en sortirem perquè sempre ens n’hem sortit. Perquè per sort, podem anar a actuar i representar Castellar a la resta del món.
Ja per acabar, dir-vos als castellarencs que estimeu la cultura popular i en especial els diables, que no patiu, que seguirem vius i que ens morim de ganes de poder tornar a cremar pels carrers de la nostra vila. Quan?
La resposta només la tenen els que avui ens ho impedeixen. Visca el Correllengua.

Visca la Cultura Popular.
Visca la terra! Salut i Foc!!
 

Comparteix
M'agrada
Comentaris