04/10/2019 Opinió
La qualitat humana dels veïns i veïnes de Castellar
Ignasi Giménez

Divendres passat, un incendi destruïa completament el quiosc i la floristeria del Mercat Municipal de Castellar i afectava molt seriosament el bar. 
En pocs minuts, una densa fumarada envaïa la resta del Mercat, el Mercadona i el pàrquing soterrat. 
Tot i que els danys materials han estat molt quantiosos, afortunadament tot va quedar en un ensurt i no es van registrar danys personals.
La gran tasca dels equips de Bombers voluntaris i professionals, de la Policia Local i dels tècnics i tècniquues municipals va ser decisiva per extingir ràpidament el foc i per garantir la seguretat de les persones a una hora de màxima activitat al Mercat. 
Cal agrair enormement la seva professionalitat i saber estar davant una emergència d’aquestes característiques.
Una de les lliçons que podem extreure de la desgràcia que suposa la destrucció física de tres espais de negoci és la gran capacitat de reacció que vam demostrar tots i totes.
Immediatament després que els foc estigués apagat i de que els tècnics i bombers comprovéssin que no hi havia risc; la Brigada municipal, els i les paradistes i els professionals del supermercat ja estaven treballant conjuntament per aïllar les zones més afectades, i netejar la resta, amb l’objectiu que el Mercat pogués obrir les portes dissabte a primera hora amb totes les garanties de seguretat i amb les menors molèsties possibles pels usuaris i usuàries.
L’objectiu es va assolir plenament i a l’endemà, a l’hora normal d’obertura, els primers clients ja podien accedir al mercat. 
Em sento impressionat per les mostres de suport i la solidaritat que estan rebent els afectats i afectades.
Situacions com aquestes ens posen a prova i divendres, els veïns i veïnes de Castellar, vam demostrar la nostra qualitat humana.

Comparteix
M'agrada
Comentaris