13/11/2020 Opinió
Les Escales dels Enanitos no són una pista de trial
Junts per Castellar

Ara fa unes setmanes, van acabar les obres de reparació del tram inferior de les Escales dels Enanitos, a Sant Feliu del Racó. Les Escales dels Enanitos connecten el Centre Feliuenc i la plaça del Cim, els dos nuclis socials del poble. El pas del temps i la manca de manteniment durant molts anys han deixat aquest camí en un estat impracticable, cosa que impedeix als veïns i excursionistes utilitzar-lo i gaudir-lo. La remodelació d’aquest tram d’escales ha estat present en els pressupostos participatius any rere any des que es van posar en marxa, a proposta de l’associació de veïns, però mai ha resultat guanyadora perquè sempre ha quedat en desavantatge. 
Per acabar-ho d’adobar, fa cosa de quatre anys es va soterrar un cable de mitjana tensió i la companyia elèctrica va haver d’obrir una rasa al tram inferior de les escales (entre el carrer Repòs i el passeig Montcau), que no va tancar un cop acabada l’obra. Després de la insistència incansable dels veïns a l’Ajuntament perquè exigís a la companyia assumir la responsabilitat que li pertocava, recentment s’ha solucionat el problema, almenys en aquest tram. 
Doncs bé, ara que part del problema s’ha solucionat, ens han arribat queixes de veïns perquè fa unes setmanes van veure motoristes de cros pujant per les escales com si fossin part d’una pista, quan es tracta d’un passatge d’ús exclusiu per a vianants. 
Al marge de la degradació de la infraestructura, és un perill per als vianants que passegen per aquest tram i un destorb per als veïns de les cases del voltant. 
Tenim constància, fins i tot, d’un veí que va rebre un cop de manillar pocs carrers més avall, en un dels carrers estrets del nucli, per part d’un ciclista que baixava a tota velocitat i que no va tenir ni l’educació d’aturar-se a disculpar-se. 
És evident que cal fer alguna cosa, ja que la senyalització és insuficient per a certs elements incívics. Abans de la reparació, hi havia dues tanques de fusta travessades que impedien el pas de vehicles. Fora bo que l’Ajuntament consideri tornar-les a posar, en vista dels esdeveniments recents, per tal de preservar la via pública i la seguretat dels vianants. 
Aquest és un exemple de com de fàcil i ràpid és destruir allò que ha costat anys construir a base d’insistir-hi per part de veïns i Ajuntament. Demanem a la ciutadania, doncs, civisme, responsabilitat i respecte per allò que ens pertany a tots i que tants diners i esforços ens costa d’aconseguir i de mantenir.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris