21/06/2019 Opinió
Comiat del curs 2018-2019 de l’Escola Municipal d’Adults
ESCOLA MUNICIPAL D’ADULTS

Ara que s’arriba a la final de curs, és el moment dels adeus.
Això ens suposa una doble sensació: per un costat la tristesa de la marxa de l’alumnat, però per un altre, l’alegria d’haver compartit un any amb gent meravellosa i la satisfacció de saber que ja han aconseguit els seus objectius.
Moltes d’aquestes persones que van iniciar el curs al setembre eren desconegudes, d’altres fa més temps que passen pel centre, i d’altres ja són històriques, però això no importa, perquè el que importa són les fites aconseguides i la capacitat de superació que tothom ha demostrat.
Volem subratllar que la formació és un procés que transcorre al llarg, però també a l’ample, de la vida i que, més enllà del concepte tradicional de reciclatge en l’esfera professional, preveu el desenvolupament en les altres dimensions que configuren la trajectòria vital de les persones; per això podem afirmar, amb convenciment, que l’Escola té la clau del vostre futur, perquè moltes d’aquelles persones que van decidir apostar-hi han trobat la clau de l’èxit. Cal perseverança en l’estudi i motivació per part de l’estudiant, així com una adequada transmissió del coneixement i la potenciació d’habilitats cognitives per part del professorat, a més de l’eficiència en les gestions burocràtiques i administratives per part de la secretaria i la direcció. I tot això indefectiblement desemboca en un final positiu. Les dades amb què comptem avui dia indiquen que una part significativa dels i de les nostres estudiants han superat les proves d’accés a les que s’han inscrit (75% en accés a la universitat per a majors de 25 i 45 anys, 90% en accés a grau superior, i finalment  62% en accés a grau mitjà); que els grups d’anglès, català i informàtica han superat amb escreix les expectatives; que en el Graduat en Educació Secundària per adults, esperem arribar al 70% d’aprovats... Uns bons resultats per a un curs que ens torna a deixar satisfets de la part quantitativa, però més encara de la qualitativa, perquè moltes persones han iniciat un nou camí i l’aprenentatge, no ho podem oblidar mai, sempre va en doble direcció.
moments màgics
I finalment va arribar la festa de final de curs. Tots mudats per celebrar, entre 120 persones, que l’esforç de tot l’any havia valgut la pena. Els assistents van anar arribant, alguns més d’hora que d’altres, amb els seus millors somriures, amb ganes de gresca i xerinola. Tothom va col·locar-se al seu lloc, assignat prèviament, com en un casament. El soroll va anar in crescendo, la música sonava alegre i les converses inundaven la sala, i de mica en mica, el plats anaven desapareixent. Tocava reciclatge, cada deixalla al seu contenidor. Les postres exquisides i creades per l’alumnat del PFI de cuina. I va tocar l’hora dels brindis, per tots aquells que deixaran l’Escola per iniciar altres camins vitals : “No ens oblideu!”.
Per últim, el moment del ball, com a tota bona celebració, música per moure’ns intentant no trencar-nos cap os, que alguns ja no estem per fer filigranes. 
Una nit inoblidable, una companyia fantàstica, una gent meravellosa. 
VISCA L’ESCOLA D’ADULTS!! 
 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris