26/02/2021 Opinió
Castellar, un poble tranquil i segur
José Leiva Reyes

Malgrat la percepció que de vegades tenim sobre un assumpte tan delicat i subjectiu com és la seguretat ciutadana, les dades demostren una vegada més que Castellar és una vila molt tranquil·la.
Si comparem els delictes registrats l’any passat respecte al 2019, podem observar un descens de l’11,30 per cent. És un descens gens menyspreable si tenim present que els nostres nivells d’actes delictius està molt per sota de la resta de municipis de característiques similars de la província de Barcelona, segons les dades del Centre de Comparació Intermunicipal de la Diputació de Barcelona.
Han disminuït els robatoris a interiors d’habitatges, que s’han reduït a la meitat en dos anys, i els robatoris a comerços, que han passat de 31 el 2019 a 13 el 2020. També han baixat significativament els robatoris amb violència i a l’interior de vehicles.
És cert que han augmentat el número de diligències relacionades amb les ocupacions d’habitatge, un fet que ens preocupa per les molèsties i la sensació vulnerabilitat i inseguretat que crea entre el veïnat afectat. Això es deu al fet que els Mossos d’Esquadra i la policia local han incidit més sobre aquest tema aconseguint impedir diverses temptatives d’ocupació.
El descens del número de delictes registrats és la conseqüència de tenir una policia local enfocada a la prevenció, així com a la coordinació amb els Mossos d’Esquadra. Tot i els bons resultats, trobem a faltar una presència més elevada del cos autonòmic a la nostra vila i així ho hem fet saber als seus comandaments.
Cal destacar la professionalitat i la gran labor de la policia local, malgrat la necessitat que tenim de reforçar aquest servei. En qualsevol cas, seria injust no reconèixer el civisme de la gran majoria dels ciutadans i ciutadanes de Castellar, que sens dubte facilita la tasca diària de la nostra policia.  

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris