Nadal 2020, a l'escola El Casal
 Nadal 2020, a l'escola El Casal
23/12/2020 Opinió
Carta d’una mestra de música en un Nadal pandèmic
Text i foto: Anna Luján Roca, Tutora de P3 i Mestra d’Educació Musical, El Casal

Curs 2020-2021 o curs pandèmic, setembre. Tot incert, tot per fer. L’escola obria les portes amb nervis però amb moltes ganes, amb una nova organització però plena d’energia. Les classes s’iniciaven amb pocs referents adults. Ni especialitats, ni sortides, ni contacte. Com menys gent a cada curs, millor. L’educació musical no s’iniciava. Progressivament, tot va tornar a funcionar, però avui encara trobo a faltar la veu dels meus alumnes, poder cantar, el contacte per ballar, els jocs musicals, els instruments, l’aula… La música ha començat a sonar, però en toc d’alerta.
Però si hi ha alguna cosa que realment he trobat a faltar ha estat el concert de Nadal. Veure tots els alumnes a les escales de l’escola, preparats per a l’entrada de la música i cantar davant dels seus pares. Aquells nervis compartits que recorrien cada esglaó, nen per nen, cançó a cançó. I les hores d’assaig, que poc es parla, de l’organització del professorat per quadrar horaris. Tot plegat per aconseguir brillar i portar un bocí de Nadal a l’escola. Una setmana intensa, però plena d’il·lusió.
Enguany aquest concert no s’ha pogut dur a terme i tots hem notat la seva falta. Però no podíem deixar passar la gran festa, així que vam posar sobre la taula com poder-ho fer.
La solució va ser fusionar el projecte tecnològic de l’escola i aprofitar-lo des de l’àmbit musical, fent ús d’aplicacions, micròfons, fotografies… els alumnes van participar a través dels seus iPads, en el cas dels alumnes de cicle mitjà i superior, o a través de la interpretació i posterior producció del vídeo final, els cursos més petits. 
L’escola s’ha mogut per celebrar aquest Nadal i amb ajuda de mestres i alumnes hem enregistrat les diverses propostes. Coreografies, raps, interpretacions, cançons, creacions… una mica de tot per a compartir amb tots els companys, amics, familiars i les diferents residències de Castellar. Tota una coordinació tecnològica que ha mogut mestres i personal del centre. Distància, mascareta i desinfecció, però tot amb molta il·lusió.
Un cop més, l’equip de mestres de l’Escola el Casal ha pogut preparar una gran festa. Un nadal diferent, però amb tota la seva essència.   || 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris