18/09/2020 Opinió
Arribarà el vot a favor?
Dolors Ruiz

Si heu llegit el ban signat pel Sr. Alcalde a l’anterior número de L’Actual, possiblement coincidireu amb mi en la importància de posar en negreta certes frases.  
I com jo, n’hauríeu destacat alguna més.
El ban ens parla de “reivindicar el diàleg entre Catalunya i Espanya”, com si no fes anys que ho estem reivindicant.
També ens diu que aquest diàleg “ha de començar per cercar les reformes legals que siguin necessàries perquè els líders polítics i socials independentistes surtin de la presó” .
Sorprèn que un dia a l’any, sense subratllar-ho, el nostre alcalde recordi que s’hauria de fer quelcom perquè els presos polítics surtin de la presó, però en canvi a l’hora de votar les mocions al ple, mai hi vota a favor.
Ho arribarà a fer?
Recordem que el desembre del 2017, l’alcalde, Ignasi Giménez, amb el seu vot de qualitat, va tombar la moció presentada per ERC en què demanàvem, entre altres punts: “Condemnar la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol, exigir la fi de la judicialització de la política catalana, i condemnar l’arbitrarietat i l’ús partidista en l’aplicació de les lleis pervertint la separació de poders que qualsevol estat de dret digne ha de garantir”.
I també recordem que el juliol del 2019 es va abstenir amb els regidors de Som Castellar-PSC a l’hora de votar la moció presentada per ERC en què demanàvem  “la posada en llibertat immediata de les preses i presos polítics i  reunir les condicions per possibilitar el retorn de les persones exiliades, per facilitar una sortida dialogada i política al conflicte existent”. 
Sigui com sigui, sorprèn aquest canvi d’actitud del nostre alcalde, que ha trigat gairebé 3 anys a escriure unes frases que parlin de diàleg i de reforma de lleis injustes. 
Sembla més un exercici d’oportunisme, precisament ara que arriben rumors de que la Unió Europea exigirà mesures democratitzadores reals per procedir al rescat econòmic de l’Estat espanyol –entre les quals hi hauria la posada en llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.
Des d’ERC farem tot el possible per dialogar i aconseguir ser un país cohesionat, just, lliure i net de corrupció. 
On les persones, els nostres drets i llibertats estiguin al centre de la política. 
Amb convicció, fermesa i coherència, i sempre escoltant la veu del poble a través de les urnes.

Comparteix
M'agrada
Comentaris