07/06/2024 Opinió
25 anys d’Arc Sant Martí
Àngela Bailén (Regidora de Serveis Socials) i Anna Margalef (Regidora de Diversitat Funcional)

L'

any 1996, la que aleshores s’anomenava Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Castellar del Vallès i l’Àrea Bàsica de Salut de la Vila van elaborar un estudi que portava per títol “Estat de salut a Castellar del Vallès”.Una de les conclusions d’aquest estudi feia referència a la importància de la salut mental i a la necessitat de desenvolupar accions encaminades a treballar aquesta problemàtica. 
El projecte Arc de Sant Martí va néixer a partir d’aquest estudi amb l’objectiu de poder ajudar a desenvolupar i mantenir la qualitat de vida de les persones que pateixen algun trastorn mental.
Enguany celebrem 25 anys d’aquesta iniciativa. Un bonic projecte que va ser els inicis dels treballs de salut comunitària duts a terme a Castellar, on diferents grups de persones poden ser ateses en diverses activitats per tal de tenir cura  de la seva salut mental i emocional.
L’Arc de Sant Martí és molt més que un grup de teatre. Sota el seu paraigua es porta  a terme un treball personal i emocional, unes sessions de manualitats i creació artística i també unes sessions d’horticultura ecològica. 
Aquests grups són conduïts per psicòlogues que guien i orienten les persones usuàries del programa. 
Aquest gran projecte va néixer gràcies a la iniciativa del nostre company i amic Joan Elvira, psicòleg municipal, que malauradament ens va deixar sobtadament fa poc més d’un any.
Al Joan Elvira no solament li hem d’agrair aquesta iniciativa, també l’hem de reconèixer la seva incansable tasca cap a favor de la salut comunitària i per la gent de Castellar. 
Ens va deixar un gran llegat Joan Elvira,  del qual som hereus i hem de saber preservar i continuar.
Feia dos cursos que s’anunciava la celebració dels 25 anys del naixement d’aquest programa i sempre es va dir que  ho celebraríem amb una festa grossa. 
Doncs ja la tenim aquí! 
Com no podia ser d’altra manera, i complint la seva promesa, el dilluns dia 10 de juny a les 16 hores, els membres del Grup de Teatre de l’Arc de Sant Martí ens presentaran l’obra que han estat preparant tot aquest curs, així com una mostra de les manualitats i productes de l’hort. Hi esteu tots i totes convidades! Serà una gran i merescuda celebració. 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris