DSC 3055_1440x961
Víctor León, David López i Víctor Moreno celebren el tercer gol del partit a Taradell. Albert San Andrés
19/11/2022 Esports
Per la via ràpida (0-4)

El líder només necessita 23 minuts per a golejar al Taradell

Quarta victòria consecutiva de la UE Castellar en lliga, després de golejar a la UD Taradell per 0-4, en un partit on l’altre nota més destacada ha estat el debut del juvenil Jordi Simón amb només 16 anys. L’equip seguirà una jornada més en el lideratge del grup i rebrà al Vic Riuprimer el pròxim dissabte en la jornada gran del club amb la presentació de tots els equips.

Els partits contra equips de la part baixa de la taula sempre són perillosos pel Castellar i més després de l’empat a un que va aconseguir al camp del Voltregà quan era cuer. Un avís, però, que ha servit per no caure en el mateix parany aquesta vegada enfront del Taradell, conjunt que cau a l’última plaça després d’aquest resultat. A més, les set baixes de l’equip (Ambrosio, Caballero, Estrada, Jaén, Quereda, Ortiz i el tècnic Santy Fernández per sanció), ha obligat el cos tècnic a convocar els juvenils Jordi Simón i Óscar Corbeto per completar la convocatòria.

Els camps com Taradell mai són plaça fàcil i amb aquest credo l’equip sortia amb molta intensitat en els primers minuts, tanta que el Taradell patia en defensa les escomeses pels laterals, on David López i Carlos Saavedra continuen sent una de les millors armes de l’equip, en el trident format amb un Marc Ruano excels.

Era precisament López qui obria el marcador al minut 9, amb un xut falta executat des de l’esquerra. 10 minuts després, era el capità Víctor León qui tornava a veure porta -ja suma quatre gols i és el tercer màxim golejador de l’equip- per a fer el 0-2 i embogir el partit: David López (21’) i Ruano (23’) sentenciaven el partit en quatre minuts on el Taradell s’enfonsava sense remei davant l’allau atacant castellarenc.

I podien haver estat més, ja que es fallaven fins a tres ocasions claríssimes -dues pràcticament a porta buida- en els minuts restants de la primera, amb l’única nota negativa de la substitució de Joel Castilla per un cop al turmell, donant pas a Óscar Árias.

En la segona, la relaxació visitant era la tònica del partit, que tret d’un travesser dels locals i d’alguna acció de perill no patien gaire. Un solitari Juan Antonio Roldán -sense el sancionat Fernández ni Tomás Ramos amb el segon equip- feia debutar al jove Jordi Simón, un migcampista del juvenil A que sortia al camp per a jugar els últims 15 minuts sense cap mena de tensió i participant molt activament en el joc col·lectiu. Un debut amb nota de l’última perla de la pedrera blanc-i-vermella, que malauradament -la falta de canvis ho ha impedit- no podia coincidir al verd amb el seu company Corbeto.

Jordi Simón ha debutat amb només 16 anys amb el primer equip.

Jordi Simón ha debutat amb només 16 anys amb el primer equip. || A. San Andrés

Els locals acabaven amb 10 homes després de l’expulsió del central Raúl García, després d’una enganxada amb un recuperat Toni Murillo i veure la primera groga per falta i la vermella directa per una lletja acció de tocar-lo amb el peu quan el castellarenc estava a terra. Amb el partit escalfat i sentenciat, el col·legiat posava punt final sense afegir més de dos minuts.

“Aquest era un partit molt important per a nosaltres, tots ho són, però aquest arribava després del Tourmalet i era molt important guanyar a un equip de la part baixa. L’equip continua en bona dinàmica i ho hem fet, contra un rival que sempre ha perdut per la mínima. La intensitat de l’equip a l’inici ha demostrat que hem de guanyar a tots els camps si volem estar en la part alta. Després del 0-4 el partit ha estat plàcid i s’han vist bones triangulacions. Estem molt bé amb pilota i millorem en gols en contra mantenint la porteria a zero, sense notar les baixes i amb el debut del Jordi, un nano de la pedrera, que sempre és una bona notícia” ha explicat el tècnic Fernández, que tot i estar sancionat no ha deixat de recolzar els seus des de la grada.

La pròxima setmana l’equip rebrà al Vic-Riuprimer al Joan Cortiella a les 18:00 h, just després de la presentació dels equips del club (16:00 h), un acte que es recupera després de dues temporades sense fer-ho per culpa de la pandèmia.