El CB Castellbisbal no ha estat capaç de frenar Albert Cadafalch (25 punts). Albert San Andrés
11/11/2019 Esports
Un Cadafalch superb lidera el Castellar (81-74)

Segona victòria consecutiva dels groc-i-negres enfront del CB Castellbisbal

El CB Castellar ha fet un pas endavant aquest vespre, aconseguint la victòria enfront del CB Castellbisbal per 81 a 74, en un partit dominat des de l'inici i on l'equip s'ha mostrat compacte i encertat durant els 40 minuts. Amb la victòria, els de Quim Pérez-Alarcón guanyen una posició i el descens directe queda a dues derrotes. Albert Cadafalch, amb 25 punts, ha liderat el seu equip i ha estat el millor sobre el parquet del Puigverd.

Després de sumar la primera victòria de la temporada la setmana passada a Reus (64-74), els groc-i-negres han aprofitat la visita del Castellbisbal, equip que els precedia a la taula- per sumar la segona consecutiva i fer un pas més per consolidar l'equip al grup 2 de Copa Catalunya.

Als primers minuts de partit els de Pérez-Alarcón han aguantat l'estira-i-arronsa d'un rival que l'any passat va descendir de lliga EBA. La igualtat al marcador es trencava amb cinc punts seguits de 'Cada', després d'un triple de David Junyent. Un parcial de 7-0 donava el primer avantatge ampli (18-10) del partit i el Castellar ja no aniria més pel darrere al marcador.
Amb 22-17 donava inici el segon quart, on els castellarencs eren capaços de mantenir la renda. Les rotacions de la banqueta local funcionaven a la perfecció, donant una imatge d'equip compacte i amb els rols ben definits. Un bon atac amb una fluïdesa inusual en les passades i una defensa ordenada, tot i la falta d'alçada -Lluís Hagenaers segueix lesionat- els feia marxar amb 39-30 al descans.

Però arribava el temut tercer període, on l'equip gairebé sempre perd la força. Amb la lliçó apresa, els castellarencs escombraven amb 24 punts al rival, amb unes dades contundents: de nou tirs de camps anotats, sis eren triples. Davant l'allau ofensiu, els de Xavier Trench tractaven de sobreviure per arribar amb opcions fins al final.
Només l'aportació de Marc Mañes (27 amb quatre triples), mantenia un equip precipitat que només s'endreçava en l'últim quart, on imposaven el seu físic i la contundència defensiva davant la permissivitat arbitral amb el contacte.
Un parcial de 0-10 en els primers quatre minuts deixava el partit en 64-56 i l'ai al cor a la grada.

Si en el tercer quart, els tirs de tres eren la clau pels locals, en aquest eren els tirs lliures. Amb els dos equips en bonus a falta de sis minuts, els groc-i-negres sobrevivien gràcies als tirs d'un punt: de 14 tirs anotats, 11 eren de tir lliure. Amb un parcial de 18-28 -l'únic guanyat pels visitants- s'arribava al 81-74 final i la segona victòria pels de Pérez-Alarcón, renovats en l'ànim després d'aquestes dues últimes setmanes.

"Estem contents no només per la victòria, sinó pel que s'ha vist sobre la pista. Els hi ha costat molt superar la nostra defensa. Tenim un equip que no és molt alt, però hem lluitat el rebot, estant junts sota cistella, fent una feina fantàstica" ha explicat el tècnic local, remarcant que "això és el que repetim cada dia i volem transmetre: que som un equip on volem treballar, volem córrer i volem defensar. Cada vegada tenim més consistència. Podem estar més o menys encertats, però aconseguim mantenir més la tranquil·litat, tothom sap el que ha de fer, la gent està concentrada i estan contents, que també és important". Pérez-Alarcón ha destacat que "guanyar a casa ens fa molta il·lusió per la gent, pel poble, per veure que volem competir i salvar-nos, però sobretot per establir una identitat, que avui s'ha reflectit a la pista".

El CB Castellar és ara en la 12a posició de la taula, superant al Castellbisbal i a dues derrotes del Reus Ploms, que encara no coneix la victòria aquesta temporada. Ambdós equips però, amb un partit menys, tot i que en cas de victòria, només el Castellbisbal podria superar als castellarencs.
La pròxima jornada, l'equip visita a l'Almeda de Cornellà, tercer classificat amb un balanç de 4-3.