A7303939_1440x961
Foto de família d’alguns participants en la cursa per a atletes amb diversitat funcional envoltats de familiars i voluntaris a les pistes d’atletisme. || Q. Pascual
01/12/2021 Esports
Tretze herois en el primer cros inclusiu del CAC

La novetat principal d’aquesta edició del cros de Castellar ha estat la cursa per a atletes amb diversitat funcional 

A. San Andrés

Tretze atletes, tretze herois i heroïnes que van completar la primera edició del cros inclusiu, emmarcat en la ja tradicional prova del CA Castellar. Aquesta ha estat la novetat principal en la 43a edició del cros castellarenc, que ha obert les portes a la inclusió social dels atletes amb diversitat funcional. Paquita Valle, Manoli de la Torre, Maite Velasco, Gemma Pérez, Mercè Martín, Víctor Cozar –el guanyador–, Biel Arbós, David Cano, Oriol Vilanova, David Bertrán, Oriol Rodríguez, Xavi Grau, Gemma Serra, Edgar López i Leo Claveria són els noms d’aquests herois amb edats compreses entre els quatre i els 53 anys.


“Durant tota la temporada esportiva es fan entrenaments en què cada esportista té el seu espai. Els de menys edat entrenen juntament amb nens de la seva edat, però sempre respectant les necessitats, amb entrenadors de suport formats en diversitat funcional i el suport visual per avançar que fem a través de pictogrames o l’eina necessària. En el cas dels més grans, entrenen tots junts, ja que competeixen en la Federació Catalana d’esports per a gent amb diversitat funcional (ACELL) i fan proves adaptades, com curses assistides verbalment, llançament de softbol, etc. I per últim, el grup de Suport Castellar, en què adapten cada entrenament a les necessitats del dia emocionalment i físicament”, explica Laia Valera, responsable del projecte.  Aquests atletes van poder posar-se a prova en els 960 metres del recorregut, acompanyats per atletes del CAC, en una jornada festiva en què la inclusió i la diversitat ha pogut estar present en l’esport de competició. 


“Ha costat molt portar l’adaptació a Castellar, ja que hem de sortir de la zona de confort i per als clubs és difícil, però nosaltres hem tingut el suport del CAC sempre i hem pogut treballar plegats perquè tots els atletes del CAC participin en la diversitat dels altres”, explica Valera, que sentencia afirmant que “encara tenim molta feina per fer, però hi estem treballant per aconseguir-ho”.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris