DSC 4501_1440x961
Marc Ruano va aconseguir dos gols i una assistència enfront del Vic-Riuprimer. Albert San Andrés
13/03/2023 Esports
Amb tot a fer en la lluita per l’ascens

La UE Castellar tanca la primera fase amb una golejada enfront del Vic-Riuprimer (0-5)

S’acaba la primera fase de Segona Catalana amb el millor paper possible per la UE Castellar, que aconsegueix el primer lloc amb uns números perfectes, accedint a la següent fase amb moltes garanties, però encara amb tot a fer. L’equip va tancar la primera part del curs amb una golejada per 0-5 a Santa Eulàlia de Riuprimer.

La lluita per ascendir a Primera Catalana no serà fàcil, amb rivals com el San Juan Atlético de Montcada, CD Montcada, Ripollet i els ja coneguts Joanenc i Puig-reig, últim classificat després de superar al Joanenc per 0-2 en l’última jornada. Un calendari molt complicat que decidirà quins són els tres equips que aconsegueixen un lloc en la nova Primera Catalana.

I el Castellar pot dir que arriba amb unes xifres i uns números impecables. A més de guanyar el seu grup -el 4A- a nou punts de Joanenc i 10 del Puig-reig, una renda que es manté per a la segona fase, l’equip ha estat el millor en tots els aspectes del joc. S’han sumat un total de 47 punts, amb només dos empats i tres derrotes, es a dir, només 13 punts no guanyats.

Amb 51 gols és el màxim anotador amb tres més que el Puig-reig i 10 més que Joanenc, amb Carlos Saavedra com a màxim exponent de la lliga amb 13 dianes, seguit per David López i Marc Ruano amb nou i Víctor León amb sis.

Però el capítol defensiu també és molt destacable, amb només 19 gols en contra. La solidesa defensiva de l’equip amb un Pablo Martín sota pals en contínua progressió han fet de l’equip el millor també en aquesta faceta, amb sis i vuit gols menys que Joanenc i Berga respectivament.

Ara en la segona fase, l’equip haurà de disputar 10 partits més per a situar-se entre els tres primers dels sis, partint des de la segona plaça amb poca diferència amb Sant Juan i una bona renda pel davant del Joanenc i el Montcada.

“Era un grup molt complicat i amb rivals difícils. Això ho demostra que el Voltregà, un equip de la part mitja-baixa ha estat capaç de treure’ns cinc dels sis punts que hem disputat. Aquesta era la dificultat del grup, que qualsevol equip podia guanyar-te i fer el que s’ha fet no ha estat gens fàcil” va remarcar el tècnic Santy Fernández. “El San Juan és un equip molt treballat en tots els àmbits, des de la banqueta als jugadors, que alguns han jugat a 2a B. Els números ho diuen tot i s’han passejat, sent un rival molt digne. El Montcada i el Ripollet també han fet una gran fase, però en els 10 partits hem d’estar a l’alçada i ja tenim moltes ganes de començar la lluita” conclou el preparador.

El president, Miquel Vilanova també va veure el partit en directe i va explicar que “estem molt contents i il·lusionats veient com s’està treballant i el nivell de futbol altíssim que s’està veient. A nivell competitiu, s’ha sabut estar a tots els camps. 15 partits, dos empats i tres derrotes són uns números de luxe i per a estar molt satisfets d’aquesta plantilla i de la seva feina”.

Golejada a Santa Eulàlia de Riuprimer

Per a tancar aquesta primera fase era molt important aconseguir sumar tres punts més, ja que s’arrossegaran per a la segona. A Santa Eulàlia de Riuprimer, l’únic camp d’herba natural del grup, l’equip va golejar per 0-5 als locals després d’una bona primera part i una segona on el Vic-Riuprimer es va desinflar.

Amb un onze novament marcat per les baixes de pes -Abde, Víctor Moreno, David López- va destacar Marc Ruano, anotador per partida doble, amb un incisiu Xavi Moreno que va desbordar la defensa local durant els 45 primers minuts i assistint el primer gol. Iker Roldán va tornar a marcar en la sortida d’un córner per segona jornada consecutiva, mentre que en la segona, Joel Castilla es va treure del barret un xut llunyà que va entrar per l’escaire, Carlos Saavedra va trencar la sequera golejadora amb un remat impecable després de ser assistit per Ruano i Marc Sánchez va li va donar en safata el segon al bi-golejador. Tot això davant de la inoperància del conjunt local, que en la segona va sortir a mirar-se el partit sense competir gaire, davant de l’àmplia superioritat visitant.

“Era un partit molt important per a nosaltres per a acabar amb una dinàmica positiva. Ha estat molt igualat en la primera part, però el 0-2 ens ha donat molta confiança i ells s’han vist superats en la segona. S’ha arribat molt i han participat molts jugadors, el que ens permet mantenir la tensió competitiva entre ells per afrontar la segona fase amb garanties” va explicar Fernández.

Aquesta setmana, l’equip gaudirà d’una jornada de descans, abans de conèixer quin serà el calendari de la segona fase i com quedarà la classificació, una vegada aplicat el coeficient a tots els equips.