ASA6082_1440x961
Cesc Godoy en l'últim tram del Duatló de Castellar. Albert San Andrés
10/02/2020 Esports
Tirania dels Godoy al duatló de Castellar

Els germans Cesc i Anna s’imposen en la quarta edició de la prova del DimensionTri

Albert San Andrés

Es compleixen les prediccions en el duatló de carretera del DimensionTri, on els germans Cesc i Anna Godoy s’han emportat la victòria amb solvència dominant des de l’inici. Els germans han imposat la seva tirania a Castellar, en una de les proves més espectaculars de l’any, on s’ha ajuntat un nombrós públic al llarg del recorregut.

 

Un cap de setmana més, les pistes d’atletisme han tornat a centrar l’actualitat esportiva castellarenca amb la disputa de la IV edició del duatló de carretera de Castellar, prova organitzada pel DimensionTri, on gairebé 140 participants s’han donat cita en la línia de sortida.

La cursa, tot i no formar part del Campionat de Catalunya, ha aconseguit ajuntar un bon nombre de competidors, encapçalats pels germans Godoy, internacionals absoluts amb Espanya i dos dels millors triatletes del país, amb opcions en el cas de l’Anna d’assistir als Jocs Olímpics de Tòquio.

 

Els cinc primers quilòmetres de cursa a peu van transcórrer pel tartà de Colobrers i el circuit de cros, on Cesc Godoy (Fast-triatlon CN Montjuïc) i Alberto Casado (CT Granollers) aviat van destacar-se de la resta de competidors. En una de les primeres proves de la temporada i on molts triatletes han aprofitat per a iniciar la temporada, el de Palau de Plegamans sorprenia a tothom seguint el ritme del ‘tauró’ en el primer tram, que completaven en poc més de 17 minuts.

Casado aconseguia anar a roda durant els 20 km en bicicleta, pel traçat, que sortia des de les pistes d’atletisme, girant per la ronda Ponent fins a la rotonda de la ‘Dona Acollidora’ i baixar posteriorment fins al Pla de la Bruguera per la mateixa via.

La segona etapa es convertia en una ràpida persecució entre els dos aspirants a la victòria, on Abel Serra (CN Olot) passava en tercera posició amb més de tres minuts de diferència, relegant al quart lloc a Joan Mengual (CE Cerdanyola At.), qui havia passat en tercer lloc en el primer tram atlètic.

Mentrestant, en categoria femenina, Anna Godoy (Cidade de Lugo Fluvial) avantatjava en set minuts a Helena Florentí (CN Barcelona) i en vuit a la ‘dimensioner’ Irene Sánchez, primera atleta local classificada, abans d’encetar l’últim tram.

 

En l’últim canvi de modalitat era on Godoy aconseguia destacar-se definitivament. Ja en el canvi aconseguia uns segons d’or sobre Casado, que patia més del compte. Amb un temps total de 01:01,01 el del Fasttriatlon tirava d’experiència per sumar una renda de 27 segons i proclamar-se vencedor d’una prova on domina l’històric, ja que va imposar-se en les dues primeres edicions (2017 i 18). Mengual era capaç de recuperar per acabar pujant al podi pel davant de Ferran Coll i Abel Serra.

 

“Ja fa anys que vaig triar aquest duatló com inici de temporada, ja que té un recorregut que m’agrada molt, amb un primer tram tipus cros que fa bé per la resta de la cursa, ja que no carregues en excés les cames” va explicar Godoy en la línia de meta. “El duatló no és la meva especialitat i m’ha sorprès molt el fort ritme de Casado, que ha estat l’únic que m’ha seguit. He tirat d’experiència en l’últim tram, ja que sabia que podia guanyar. En les primeres proves de la temporada s’ha de tractar a tothom amb molt respecte perquè no saps com respondran les cames” conclou el campió d’Espanya 2017.

 

Anna Godoy creua la línia de meta com a guanyadora del IV Duatló de Castellar.

Anna Godoy creua la línia de meta com a guanyadora del IV Duatló de Castellar. || A. San Andrés

 

En el femení, Anna Godoy (01:08,57) no donava cap mena d’opció a Florentí (01:17,47) i a Sánchez (01:18,40), per emportar-se la victòria final.

“He fet la cursa sencera amb els nois. M’he trobat molt bé en un circuit superdur que m’ha agradat molt i on intentaré repetir en pròximes edicions” ha confessat Anna Godoy que ha tancat el domini familiar a Castellar, abans d’enfrontar-se a una temporada on pot ser olímpica: “veníem els dos a una prova escollida per veure com estàvem i acabo molt contenta de poder estar amb ell al podi”.

 

Un total de 134 atletes han finalitzat la prova, on només quatre han hagut d’abandonar.

Per equips, en masculí el Fasttriatlon (03:20,25) s’ha imposat pel davant del CT Granollers (03:20,33) i del Triatló Fisiorutpujol.com (03:26,16). En femení, les atletes del CT Sabadell (04:26,09) eren les vencedores pel davant del CT Granollers (04:41,35).

 

Podeu consultar les classificacions completes fent click aquí.

Comparteix
M'agrada
Comentaris