DSC 4149_1440x961
La UE Castellar no va sumar el punt necessari per lligar el primer lloc. Albert San Andrés
27/02/2023 Esports
Sant Joan de Vilatorrada, condemna castellarenca

Futbol i bàsquet perden en una jornada doble al Bages

Albert San Andrés

Era l'escenari ideal tant pel bàsquet com pel futbol, però va acabar sent un malson. L'únic partit guanyat pel CB Castellar aquesta temporada era contra el CB Vilatorrada i la UE Castellar va golejar a l'anada al FC Joanenc per 4-1, el que feien de la visita un lloc ideal per a la victòria. Res més lluny de la realitat, ja que la UE Castellar va perdre per 3-1 i el bàsquet per 85-74.

Amb només 100 metres de distància i amb 30 minuts de diferència, el futbol i el bàsquet van visitar Sant Joan de Vilatorrada. En el cas dels blanc-i-vermells, només un punt els donava el lideratge de manera matemàtica, mentre que els groc-i-negres buscaven una victòria per a reaccionar a les 15 derrotes en 16 partits.

En futbol les coses van començar força bé pels interessos visitants, amb tres ocasions de Marc Ruano, on la tercera va significar el primer gol del partit al 17'. Uns primers 20 minuts on l'equip va tenir-ho tot pràcticament controlat, però on des de llavors, el Joanenc va passar a tancar al seu camp al Castellar, acabant demanant l'hora al descans, tot i que Jan Marc va enviar una pilota al pal.

L'arrencada de la segona no podia ser millor: penal sobre Ruano al 48' per sentenciar el partit. Però Saavedra va fallar i el porter local Dani Baquero va endevinar la trajectòria del xut. Els grocs es quedaven amb un home menys per l'expulsió de Valentín Prieto, un aspecte que semblava decantaria la balança.

Però el Joanenc, conscient de què es jugava, va pujar dues marxes més, davant d'un Castellar sense nord que no va saber ser superior. Apàtics, els visitants amb prou feines es podien desempallegar dels jugadors locals, en el que va ser una lliçó de saber estar per part dels de Marc Viladrich.

I no va trigar gaire a arribar el més esperat: el Joanenc aconseguia capgirar el marcador en només 10 minuts: Alfred va fer un doblet amb l'empat (75') i el gol definitiu (84'), mentre que Isidre Marsiñach (79') va capgirar des del punt de penal. Un resultat que feia embogir el municipal de Sant Joan, ja que encara tenen opcions d'aconseguir el lideratge del grup, que els queda a només tres punts, amb sis per disputar. El Castellar només necessita un punt per assegurar el primer lloc.

El CB Castellar suma una nova derrota en lliga.

El CB Castellar suma una nova derrota en lliga. || A. San Andrés

Pel que fa al bàsquet, l'equip de Josep Bordas va lluitar de valent en la primera part, mantenint una diferència de només dos punts als dos primers quarts (26-24 i 43-41 al descans). Dels 12 jugadors que el tècnic va desplaçar, només tres eren majors de 21 anys (Cadafalch, Viladomat i Jiménez), tota una declaració d'intencions per part del club.
Hi va haver moments on van coincidir a pista els cinc jugadors del planter, per donar rodatge i confiança a una nova generació cridada a ser el futur del CB Castellar.

El tercer quart va ser el de la desfeta, amb un parcial de 25-13 que va condicionar el marcador final. Tot i ser superiors en l'últim (17-20), el Castellar va sumar la 16a derrota en 17 partits i cada vegada queda més lluny la possible salvació, que marca el Vilatorrada amb set victòries, mentre que la promoció està a tres.

"Hem de guanyar un partit per la moral dels jugadors, pel club, per tot, però no és fàcil. El més important és que l'equip entri en una dinàmica competitiva. Hem perdut més per la inexperiència més que pel fet de perdre. Crec que els nois estan fent una bona feina i no trigarà gaire a arribar la victòria. Si guanyem un partit, en guanyarem més, però el problema no és en guanyar, sinó en retrobar-nos en el joc i trobar-nos com a equip" va explicar el president i tècnic de l'equip groc-i-negre, Josep Bordas.

L'equip és últim del grup 2 de Copa Catalunya amb un balanç d'1/16, a dues victòries del Bàsquet Molins (2/14) i a tres del CB Mollerussa (4/13). El pròxim diumenge rebran al CN Terrassa al Puigverd (19:00 h), equip que ocupa la primera plaça de promoció de descens.