asa5573_1440x961
Els jugadors del FS Castellar celebren el primer gol enfront del Castellbisbal. Albert San Andrés
26/01/2020 Esports
Retorn a la victòria (2-1)

El FS Castellar necessita només dos minuts per guanyar un partit encallat

Després de cinc jornades sense aconseguir la victòria, el FS Farmàcia Yangüela Castellar ha tornat a la senda de la victòria després de superar per 2-1 al FS Castellbisbal, en un partit on els de David Civit van saber imposar-se al joc defensiu d’un rival directe a la taula.

Els taronges van haver de superar a un rival que va basar el seu joc en la defensa, arribant al Joaquim Blume en posicions de descens. La necessitat de punts pels dos equips feia del partit un cara a cara vital per les aspiracions d’allunyar-se de la zona perillosa i els de Civit encetaven els 40 minuts sense Quim Juncosa, David Pareja i Oriol Gallardo, però reforçats pels juvenils Antonio Rosado i Marc Mas.

La primera part, sense un dominador clar, servia per mesurar les forces entre els dos contendents, amb ocasions a banda i banda però sense una definició clara. Tot i això, els locals volien prendre la iniciativa del joc ofensiu, acostant-se en més ocasions a la porteria rival. El resultat al descans però, era d’empat a zero.

La segona va començar amb més ritme i els malva-negres tancats en el seu camp. Set minuts necessitaven els de Civit per a obrir el marcador, amb un Manel López superant al rival amb un xut des de dins l’àrea que feia embogir a la soferta grada del Blume. Eren moments de joc ràpid on el Castellar portava la iniciativa. Una bona prova era trenta segons després, amb Manel assistint a Guillem Ramiro, que aconseguia el segon gol. 2-0 i tot controlat, fent justícia al joc local.

Però l’alegria durava un sol minut, ja que Cristian Martín va retallar diferències en una contra, fent tornar el nerviosisme als locals. El partit va seguir amb constants atacs dels locals, però sense la definició necessària per a ampliar la diferència.

A quatre del final, els de Xavier Simarro iniciaven l’assalt a l’empat jugant de cinc i xutant amb perill en diverses ocasions. Els taronges però, no eren capaços d’aprofitar els xuts llargs sense porter fins al punt d’acabar demanant l’hora amb un últim minut d’infart.

“Una victòria molt patida. Sabem que era un rival amb un joc lent i espès. Amb un u contra u molt fort on busquen el contacte i no juguen la pilota. Era un partit on sabíem que faríem pocs gols i al descans hem anat amb 0-0. En dos minuts bojos hem tingut la sort de posar-nos pel davant. Després el partit se’ns ha anat una mica de les mans però hem reconduït la situació. Al final hem sabut patir” va explicar a L’Actual el tècnic David Civit, després d’un partit on el seu equip va tastar els problemes del joc d’un equip molt defensiu: “És el típic rival que fa un joc que no ens agrada gens. Som un equip que intentem jugar la pilota, però sempre no es pot amb equips així” va destacar.

Els tres punts serveixen per a escalar posicions en la taula, en un moment delicat per l’equip taronja, que després de cinc jornades sense guanyar -l’última victòria va ser enfront del Pineda el 24 de novembre- trenca la dinàmica negativa de resultats, havent sumat només tres empats en les últimes cinc jornades. “Estem en una zona molt delicada. Venim d’empatar amb un rival difícil i ara ens venen tres partits amb rivals directes de la zona baixa. Tres punts ara són vitals, ja que som sis equips per evitar tres places per evitar el descens” apunta el tècnic.

El FS Castellar amplia a quatre la diferència amb la primera plaça del descens, lloc que ocupa el Lloret-Costa Brava, pròxim rival dels taronges en lliga, que repetiran en el Blume la pròxima setmana.