El CB Castellar va topar amb el CB Cerdanyola. Albert San Andrés
13/01/2020 Esports
Sense recursos (45-70)

Un desconegut CB Castellar s’enfonsa enfront del CB Cerdanyola

No ha començat bé l’any pel CB Castellar després de la derrota enfront del CB Cerdanyola (45-70), en un partit on els de Quim Pérez-Alarcón s’han mostrat desconeguts i lluny de la millor versió. Sense recursos en atac ni en defensa, un efectiu Cerdanyola ha fet sang del joc castellarenc, que tanca la primera volta amb una dolorosa derrota.

Tot i la visita d’un rival de la part alta de la taula, ningú es podia esperar un partit així, d’un equip que per regla general sempre dóna la cara sigui quin sigui el resultat. Del resultat es pot extreure allò que “era un rival que no és de la nostra lliga”, cert, però la imatge donada sobre el parquet dista molt del que s’havia d’haver vist.

Des de principi de temporada, els habituals al Puigverd els diumenges a la tarda saben a què s’enfronten però en aquest partit els 25 punts de diferència final han fet mal.

Sense Lluís Hagenaers -baixa per malaltia- i amb la incertesa del rendiment que podria donar Oriol Bernadí -malalt durant la setmana-, Pérez-Alarcón sortia a pista amb un cinc inicial poc habitual, deixant Albert Germà i David Junyent a la banqueta d’inici i amb Marc Timoneda i Carles Puigdellivol en pista.

L’equip no començava malament, però tres triples consecutius dels visitants Vilavella, Salat i Costa els feia aconseguir un parcial de 0-12, enfront d’uns groc-i-negres als quals se’ls indigestaven els últims torrons. El joc dels verds tampoc era magnífic, de fet, si hagués estat un altre rival, el primer quart podria haver estat antològic amb una desfeta brutal, ja que a la banda local res no sortia, ni en atac ni en defensa.

Tampoc ajudava gaire el lamentable arbitratge de la parella Piñol-López, vells coneguts dels castellarencs per la falta de criteri a banda i banda. Només un detall: dues faltes assenyalades per quart al Cerdanyola -un total de vuit- i 24 al Castellar. Un altre cas com el d’Esteban Garcia la temporada passada.

A més, els groc-i-negres veien com Bernadí era expulsat per dues antiesportives -la primera correcta, la segona per riure- durant el tercer quart. I així podríem explicar unes quantes més del partit. Però no val la pena.

El primer quart, doncs, s’acabava amb un contundent 8-21 i amb els castellarencs encara amb la ment al vestuari. No era millor el segon, tot i que s’aconseguia salvar la papereta amb sis triples de les vuit cistelles anotades. Només Albert Cadafalch -amb dos triples- i Eugeny Prozorov -amb tres- donaven una mica de llum al joc.

Pérez-Alarcón en vista del desenvolupament del partit, aprofitava per donar minuts als menys habituals, jugant la major part del temps amb els teòrics suplents. 29-46 al descans i cares llargues de camí al vestuari.

Però l’inici del tercer període donava una mica d’espurna al partit. Un parcial de 5-0 aconseguia despertar de l’ensopiment el gèlid ambient de la grada castellarenca, un aspecte també a millorar -és molt fàcil animar quan les coses funcionen- però un 0-8 immediatament posterior deixava igual les coses. Empat a 10 i 17 punts de diferència per encarar l’últim quart.

Un últim quart on els locals només aconseguien sis punts, estant vuit minuts sense veure cèrcol, tot un resum del que era el partit. Més cares llargues al final i derrota per tancar la primera volta de la lliga, amb un balanç de 4/9.

“És complicat treure conclusions després del partit, però és cert que una vegada més s’ha pogut veure que hem d’estar al 1000x1000 perquè ens surtin les coses i poder guanyar un partit. El rival era complicat i més veterà i no parlarem ara de si xiulen o no xiulen els arbitres. És cert que no ens ha sortit res, cometent moltes errades en atac, el que ens repercuteix en defensa. Ho han fet millor que nosaltres” ha explicat mig capcot Quim Pérez-Alarcón.

El tècnic també ha valorat la feina feta durant la primera volta de la lliga, que l’equip acaba en dotzena posició, dues victòries per sobre del descens directe: “Acabem la primera volta i seguim en el projecte de construir un equip on els joves han d’agafar experiència. No han sortit les coses però han pogut tenir minuts. Ens queda la segona i esperem competir millor i guanyar més partits, per veure fins on arribem. No ens hem de posar metes concretes, sinó treballar cada dia per millorar i seguir lluitant”.

És d’aquests partits d’on s’han d’extreure conclusions per seguir creixent, aprenent dels errors i mirant al futur per tal d’intentar aconseguir l’objectiu de la permanència i on tothom ha de remar en la direcció correcta per fer-ho.