ASA5443_950x634
25/01/2020 Esports
Gran nivell sense premi (3-4)

L'HC Castellar planta cara al líder en una bona segona part

El gran nivell exhibit per l'HC Castellar enfront del CH Cadí no es va transformar en victòria, després d'una primera part per oblidar i una segona on l'equip va mostrar la millor versió enfront d'un dels rivals més potents de la categoria. Els de Ramon Bassols van poder empatar en els últims segons, un partit on van merèixer puntuar.

Sense Oriol Comas, Jordi Vegas ni Roger Estrach, el tècnic grana va recórrer a Jan Canudas, Jan Blázquez i Eric López per completar una convocatòria amb garanties.

L'inici no va poder ser pitjor pels locals, que en només dos minuts ja rebien el primer gol després de perdre una pilota atacant al mig de la pista. La ràpida contra no podia ser rebutjada per Sergio Ruiz, que veia com els de La Seu d'Urgell el superaven gairebé en la primera acció de perill.
El Castellar no va reaccionar a l'alt ritme imposat pel rival, sense saber escapar a la pressió alta i la forta defensa que evitava la sortida controlada de la pilota. Les errades es van succeir, fins al punt de no aconseguir cap atac en condicions en tota la primera part.
A l'altra banda, i amb el joc a favor, aconseguien el segon a 7:38 del final -Ruiz va aturar un penal dos minuts abans- i el tercer un minut després. Els de Bassols no les veien venir i erraven un penal a quatre del descans.

Les expectatives per la segona no eren gaire bones en una grada local ben plena, on tot i la derrota momentània no s'abaixaven els decibels. L'arrencada però, sorprenia a tothom amb un Castellar fort i disposat a fer front al físic dels de La Seu.
L'arribada fa una setmana de jugadors com Guillem Mimó i Jose Expósito ha musculat un equip feble en el cos a cos. De fet, el tècnic arribava a alinear a pista a quatre dels més corpulents en una de les millors fases del partit, on els granes arribaven a assetjar la porteria del veterà Jordi Garcia, tot una referència sota pals pel rival.
Cinc minuts es va trigar a reduir diferències amb un gol d'Armand Plans després d'una falta, tot i que encara no s'arribava a inquietar al rival.
Sergio Ruiz -un dels herois del partit- va aturar la directa per 10a falta dos minuts després, evitant mals majors. La segona part es va tornar interessant, malgrat la diferència de gols, ja que el rival va entendre que hauria de suar per emportar-se els tres punts. Tot i això, la manca de definició en els metres finals va evitar la igualada.

El juvenil Jan Canudas va destacar en el partit enfront del Cadí.

El juvenil Jan Canudas va destacar en el partit enfront del Cadí. || A. San Andrés

Jan Canudas no aconseguia transformar tampoc la directa i quan millor estaven jugant els castellarencs, un atac solitari del Cadí va significar el quart gol. Un gol però que no va fer enrere als locals -amb Ruiz aturant de nou una directa- que ho van seguir intentant fins al final.
A quatre del final, Gerard Tantiñá era objecte d'una clara falta -amb blava per Jero Calle- transformant ell mateix el xut de càstig. El mateix jugador no aconseguia anotar el següent llançament, el que probablement hauria canviat el signe del partit.
Armand Plans va fixar el 3-4 a 42 segons pel final, en un últim minut on Calle va veure la segona blava estant a la banqueta, deixant els últims 30 segons amb un menys al seu equip, en el que es va convertir en un setge sense treva amb diferents xuts refusats per Garcia, que va salvar els seus de l'empat amb una actuació impecable.

Poc premi per a un equip que va lluitar de tu a tu enfront d'un dels rivals més temuts de la categoria, amb quatre jugadors semiprofessionals, on alguns d'ells han jugat a Nacional Espanyola i Ok Lliga. El Castellar va pagar car l'adormit inici del partit, penalitzat amb tres gols que van pesar massa. La bona actuació dels titulars, va ser complementada pel refresc dels dos juvenils, Canudas i Blázquez -físicament, tot i la diferència d'edat, van ser dels millors- assegurant una banqueta de qualitat juntament amb Expósito i Mimó, que tot i ser el segon partit amb l'equip, els ex del Sentmenat van aportar també el seu físic en moments on l'equip ho va necessitar.

"Hem començat apàtics, tous en defensa, sense seguir les marques, sense marcar les zones perilloses que s'han de controlar i deixant molts espais en defensa. Ens ha costat el primer gol i no hem tingut cap tipus de convicció en la primera part" va raonar el tècnic. "A la segona hem topat amb un gran porter, tot i millorar la defensa i amb un bon atac de cara a porteria. Ho hauríem pogut tenir, però la ratxa de xutar 50 vegades i no fer gols la portem a l'esquena".

Bassols també va tenir paraules pels nous jugadors, explicant que "amb els nous fitxatges hem pujat els quilos de l'equip, la contundència, en defensa i a poc a poc s'han d'anar habituant al joc de l'equip". "Després d'aquesta derrota ens desmarquem una mica de l'opció de l'ascens, però hem de seguir treballant i anar partit a partit i amb una bona dinàmica de feina perquè les coses vagin sortint" conclou.

L'equip visitarà la pròxima jornada a l'Alpicat, un nou rival d'alçada que ocupa la part alta de la taula.