16   ciclisme_1440x961
La segona edició de la cursa benèfica va canviar la calor per la nocturnitat. || Cedida 
20/06/2024 Esports
Memorial Koldo Basterretxea nocturn

La segona edició de la cursa organitzada per SUMA+ va aplegar gairebé 200 ciclistes

A. San Andrés

S’ha hagut d’esperar prop de dos anys per poder gaudir del 2n Memorial Koldo Basterretxea, després de l’èxit de l’edició del 2022, amb més de 300 ciclistes. Enguany, la cursa va fer un tomb i es va disputar el vespre de dissabte, amb un canvi de concepte dels que agraden als practicants de bicicleta de muntanya.


Curses de BTT n’hi ha moltes, però nocturnes sense gaires complicacions no n’existeixen gaires. Una premissa que des de l’organització de Suma+ es va tenir en compte per celebrar aquest segon memorial. Amb unes pistes accessibles i dues distàncies, la cita ha tornat a ser tot un èxit. Amb 25 km i 580 m de desnivell, la curta va ser una ruta pels amants dels de l’entorn castellarenc. La llarga, també era molt accessible amb 36 km i 906 de desnivell. Un total de gairebé 200 ciclistes van omplir els camins dels voltants 


“Estem molt contents de la pedalada, ja que hi ha hagut molt bona participació, tot i ser unes dates complicades per la quantitat de festes que hi ha pel poble.  També estem molt satisfets pel comportament dels participants, ja que van fer un molt bon ús del medi i no es van haver de recollir cap mena d’escombraries durant la recollida de cintes. Aquesta és una pedalada amb una finalitat benèfica per al Suma+ i poder obtenir recursos per als nens que ho puguin necessitar. És un memorial del meu pare, que es caracteritzava en fer esdeveniments com aquests, fent la primera BTT del poble fa 32 anys. És una dedicatòria a tot el que feia ell quan estava amb nosaltres”, ha explicat Aitor Basterretxea, un dels organitzadors. “Que hagi anat tan bé ens anima a continuar fent edicions. La resposta de la gent és de molta satisfacció, i hem d’agrair a tots els col·laboradors per haver-la pogut fer”, conclou. 
 

Comparteix
M'agrada
Comentaris