13   Marxa Nordica_1440x961
Helena Armengol i Dolors Martínez són les responsables d’aquest nou projecte esportiu de muntanya. || Cedida
06/04/2022 Esports
Marxa Nòrdica Vallès, nova aventura

La nova entitat dedicada a l’excursionisme vol apropar aquesta modalitat a tothom per perfeccionar la tècnica

Dolors Martínez ha estat la primera dona que ha presidit el Centre Excursionista Castellar en els seus 69 anys d’història, però el 20 de gener va renunciar a la presidència de l’entitat per dedicar-se en cos i ànima al seu projecte vital: el club Marxa Nòrdica Vallès, una entitat que ha creat juntament amb Helena Armengol, dedicada a la modalitat més d’actualitat en els esports de muntanya.


La marxa nòrdica és una de les activitats que més està creixent en la muntanya, i Martínez i Armengol, especialistes en aquesta modalitat van iniciar aquest projecte el juliol del 2021 a Castellar per donar a conèixer i perfeccionar la tècnica.
Martínez, tècnica comptable durant més de trenta anys, va descobrir la marxa nòrdica el 2016, moment en què va decidir formar-se en la matèria per descobrir els secrets d’aquest esport. Des de llavors, va formar part de la primera promoció de monitors federatius de la FEEC i de la quarta promoció d’instructors i entrenadors esportius professionals de marxa nòrdica de l’Escola Catalana de l’Esport, on es va especialitzar en els mètodes INWA i FITTREK.


D’altra banda, Armengol té una carrera com a directora comercial durant més de vint anys i està formada en MEF (diplomada en Educació Física per la UAB), és graduada en Màrqueting i Vendes i en Direcció de RRHH per la Euncet, és instructora d’Aeròbic i d’Educació Física per Orthos, guia de muntanya per a itineraris de mitjana i baixa muntanya (Euroinnova), i com la seva companya, especialista en els mètodes INWA i FITTREK.


Ajuntant els dos perfils, van crear el club. “Marxa Nòrdica Vallès neix amb la finalitat d’arribar al màxim nombre de persones possibles per oferir la possibilitat de millorar la qualitat de vida”, segons explica Martínez. El club es dedica a organitzar sortides i entrenaments regulars amb instructors professionals i a fer viure als seus socis experiències de marxa nòrdica diferents, a més d’impartir cursos a nouvinguts i a iniciats en la matèria, perfeccionament, tallers, assessorament i sessions informatives, adaptant-se a la realitat de cadascun dels seus socis: “El club ofereix diferents horaris perquè els nous practicants se sentin còmodes i puguin adaptar-se a la pràctica de manera progressiva. Per descomptat es forma en la tècnica, una part imprescindible per poder obtenir el màxim benefici d’aquesta modalitat”, afegeix Martínez.


Nascuda a Finlàndia als anys 30, derivada de l’esquí de fons, com a entrenament durant l’estiu, la marxa nòrdica consisteix a afegir uns bastons específics al patró de marxa, per utilitzar la part superior del cos i implicar el 90% de la musculatura en el moviment. “Cada cop més estudis científics avalen aquest esport que ja practiquen de manera regulada prop de 20 milions de persones al món. En l’actualitat comença a ser considerada una forma d’activitat física amb potencial terapèutic, com a tractament no farmacològic coadjuvant en l’abordatge de determinades malalties”, remarca la monitora, que pròximament organitzarà una jornada informativa que portarà a Castellar Álex Walk, actual president de la Fundació Walkim, dedicada a promoure el benestar i la salut a través d’aquest esport.


Walk està convidat per l’MNV a Castellar i farà una sessió de coaching el 21 d’abril (19 h a la Sala d’Actes d’El Mirador, amb reserva prèvia) en què compartirà la seva experiència personal i com li va canviar la vida la marxa nòrdica. Alex Walk, l’alter ego de l’enginyer Álex Rodrigo, és especialista en Nordic Walking  i ha publicat quatre llibres amb les seves experiències i pensaments.


El club Marxa Nòrdica Vallès, neix amb vocació d’ajudar i tecnificar un esport no competitiu, apte per a totes les edats i que tothom pot practicar i gaudir.     

Comparteix
M'agrada
Comentaris