01   padel 1_800x534
Marina Guinart és la millor palista catalana de l’actualitat i la 37a millor del món. || Cedida
30/06/2022 Esports
Marina Guinart, referent del pàdel català

La castellarenca encapçala el rànquing de Catalunya de pàdel i és la 37a millor del món en el World Padel Tour

El pàdel és una de les activitats que més està creixent en els últims anys. Un esport lúdic i per a gairebé tothom, que canvia radicalment a l’hora de la pràctica competitiva. La castellarenca Marina Guinart és una de les palistes més rellevants del país, encapçalant el rànquing català i sent la 37a del món en el World Padel Tour.


El pàdel va arribar a Espanya als anys 80, concretament a Marbella, primera ciutat que va construir una pista per a la pràctica d’un esport nascut una dècada abans a Mèxic. Enrique Corcuera va modificar una pista de frontó de casa seva per a crear un nou esport, que en l’actualitat encapçala diversos rànquings de practicants i que està desbancant al tenis en la pràctica popular per la seva facilitat d’aprenentatge i la sociabilitat que desprèn, que fa que hi hagi uns quatre milions de practicants en territori espanyol, segons el Consejo Superior de Deportes.


Però si parlem de competició, la cosa canvia molt. El pàdel ha agafat fama d’esport de costellada, d’aquells per a divertir-se amb els amics, una categoria que perd quan s’entra en competició amb més serietat. Tècnica, rapidesa i precisió, són algunes de les qualitats necessàries d’un esport on Espanya és també potència mundial amb una bona part d’esportistes en els Top10 del rànquing del World Padel Tour.
Guinart és una d’aquestes esportistes d’elit, que va arribar procedent del tenis, l’esport que va practicar des dels vuit anys. Després de cinc anys d’estudis d’empresarials i de màrqueting a l’Oklahoma State University, on va arribar gràcies a una beca per jugar a tenis, de tornada a Castellar va tenir clar que el seu temps al tenis s’havia acabat i es va disposar a fer el salt al món laboral, per posar en pràctica els seus coneixements. La pandèmia, però, va truncar els seus plans i el pàdel es va creuar en el seu camí: “Vaig començar a jugar partides amb una amiga i a poc a poc vaig enganxar-me, ja que m’encanta la competició”. Fins aquest moment, ni tan sols li havia passat pel cap dedicar-se professionalment.


Amb 23 anys va començar el seu periple en “un esport que sempre m’ha agradat i que sabia que de tornada a casa el jugaria de manera amateur”, explica la palista, que es va formar en l’acadèmia Pablo Aymá, després d’haver passat pel Tot Pàdel. El que segurament no podia esperar era que un wild card en el torneig del World Padel Tour a Barcelona del 2020, li donaria la clau d’entrada al professionalisme: una gran actuació la va fer entrar al quadre principal i sumar els punts suficients per a entrar en el rànquing mundial.


Ara ocupa el lloc número 37 de la llista mundial i és la millor catalana del moment: “Fa un any no ho hauria ni pensat. El meu objectiu no era ser la número 1 en cap rànquing. El meu propòsit era només treballar. Ser la millor catalana del moment es deu al sacrifici, a la feina i a creure-hi”, remarca la palista que juga pel Club de Tenis Barcelona.


A diferència d’altres esports, la categoria femenina creix de manera gairebé paral·lela a la masculina i la Marina creu que “d’ençà que vaig començar a jugar, el pàdel femení ha crescut molt. Cada vegada veus més dones i cada pas que es fa és per créixer i crec que té molt bona salut”.


I és que el pàdel, també és l’esport que més creix a internet, amb un augment del 97% de seguidors en els últims anys i amb una crescuda del 107% a plataformes com YouTube, on generalment es poden veure molts dels partits en directe i en obert.


La palista de 26 anys confessa no tenir cap referent clar, però sí que “em fixo molt en les dones que han canviat el tenis pel pàdel com jo” per continuar millorant en l’esport.


“Tinc molts bons moments en aquest esport, però un dels que recordo amb més estima va ser l’entrada en el meu primer quadre el 2021 a Valladolid. Els meus pares van venir a veure’ns i va ser increïble”, confessa Guinart, que en l’actualitat compagina la seva faceta de professional del pàdel amb la direcció esportiva de l’entitat Racó Esports de Sant Feliu del Racó, on, entre d’altres, fa classes de pàdel amb l’ajuda i suport de l’acadèmia de Pablo Aymà.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris